Menu 

Ako ste odnedavno počeli redovno da trenirate i da se bavite fizičkom aktivnošću onda će vam saveti za užinu koja će poboljšati vašu izdržljivost i performanse sigurno dobro doći.

Pored toga šta jedete pre vežbanja važno je i u koje vreme jedete. Ako će vaš trening biti umerenog intenziteta onda bi od 30-60 minuta pre treninga trebalo da pojedete neku od ukusnih i zasitnih užina koje će vam dati dovoljno snage za vežbanje. Mi imamo nekoliko sjajnih predloga.

puter

Tost sa maslacem od orašastih plodova.  Pored toga što je više nego ukusna, ova užina je krajnje jednostavna za pripremu i neće vam oduzeti više od pet minuta vašeg vremena. Ako će trening biti nešto duži na tost poslažite i komadiće banana pa sve prelijte sa malo meda.

Parfe od jogurta. Ponekad je šolja dobrog grčkog jogurta sa svežim voćem, semenkama i medom sve što vam je potrebno da izdržite intenzivan fizički trening. Kombinacija je zaista mnogo. U jogurt možete staviti banane, granolu, cerealije te bobičasto voće. Ukusno i veoma zasitno.

kaša

Energetske pločice. Bilo da su to one koje ćete napraviti sami ili one koje ćete kupiti nije važno, važno je samo da vam obezbede potrebnu energiju i snagu da izdržite trening do kraja. Obavezno birajte one pločice koje u sebi sadrže suvo voće, semenke i orašaste plodove.

Jabuke i maslac od orašastih plodova. Ovo je uvek sjajan izbor kada nemate vremena ni ideja. Jednostavno isecite sveže jabuke, premažite ih maslacem od kikirikija, bedema ili lešnika i spremni ste za trening.

Ovsena kaša. Obezbediće vam mnoštvo potrebnih nutrijenata, ukusna je, jednostavna za pripremu, topla i utešna. Dodajte joj malo svežeg voća, cimeta i meda.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar