Menu 

Da biste izbegli povrede za vreme vežbanja veoma je bitno da se pre svakog vežbanja dobro istegnete, pa nema bojazni od povreda.

Evo i kako.

Mišiće vrata istegnite tako što ćete lagano pomerati glavu u levu i desnu stranu pokušavajući približiti uvo što više ramenu, s tim da ramena ostanu mirna. Neka vam glava ostane u tom položaju desetak sekundi.

Ramena istežite tako što ćete lagano podizati ramena prema ušima, držite tako dve sekunde pa otpustite.Ponovite četiri puta.

Noge istežite tako da se licem okrenete prema zidu, stavite dlanove na zid, jednu nogu istegnite prema nazad s tim da vam oba stopala budu ravna na podu. Drugo koleno polako savijajte, pazite da su vam leđa ravna, a kukovi paralelni sa zidom. Zadržite se u tom položaju 20 sekundi pa promenite strane.

Leđa istežite tako da jednu nogu podignete na jednu stolicu da bude ravna i polako se naginjete napred dok ne osetite istezanje u leđima. Zadržite se u tom položaju oko osam sekundi pa promenite strane.

Kvadricepse istežete tako što stanete licem okrenuti zidu, podignite unazad desnu nogu i uhvatite je za članak desnom rukom da vam desno koleno pokazuje u pod. Povlačite nogu dok ne osetite istezanje. Obratite pažnju da se ne naginjete prema napred ili u stranu. Ponovite sa drugom nogom.

Mišiće grudnog koša istežete tako što spojite dlanove, isprepletete prste iza leđa i lagano podižete ruke dok ne osetite istezanje.

Donji deo leđa istežite tako što ćete sesti na stolicu i grliti svoja kolena.

Svako vežbanje započnite dobrim istezanjem i zaboravite na povrede.

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. Mustafa Kaya

    Arkadaşlar yardıma ihtiyacı olan öğrenci arkadaşlarımız, borcu olan memur arkadaşlarımız yedisinden yetmişine paraya ihtiyacı olan herkesin bana ulaşmasını temenni ediyorum (iddaa yoluyla) ÇOKK İDDAALIYIM

Napišite komentar