Menu 

Ako ste osoba koja ne može da zamisli vežbanje bez muzike, verujte nam niste jedini i da to praktikuju mnogi ljudi širom sveta, a ako budete čitali dalje otkrićete i koje su to beneficije slušanja muzike za vreme vežbanja.

Više ćete se truditi. Ako vam nestaje snage i volje tokom treninga, samo pronađite omiljenu pesmu koja vas uvek tera na pokret i sigurno ćete dobiti sasvim novi elan. Muzika utiče na to da brže trčite, duže vozite bicikl i brže plivate, često da toga niste ni svesni. Neki kažu da je muzika legalna droga za sve sportiste, a istraživanja to potvrđuju jer je dokazano da uz muziku radimo do 15 odsto napornije nego bez.

6024942517_ab5c9f50e9_z

Vežbanje postaje zabava. Dobra plejlista na vašem telefonu ili plejeru trening pretvara u zabavu ne u dosadu. Na tržištu možete pronaći mnoštvo nosivih uređaja na kojima možete snimiti omiljenu muziku koja će vas podstaći da radite još vrednije i trening će vam sigurno brže proći.

Muzika ublažava bolove. Istraživanje obavljeno 2013. godine je pokazalo da svi oni koji za vreme treninga slušaju muziku koju vole, posle treninga u proseku koriste manje medikamenata nego oni koji nisu slušali muziku. Iako muzika nije zamena za lekova ona vam na neki način odvraća pažnju od bolova.

Popravlja raspoloženje. Muzika na prirodan način poboljšava produkciju dopamina, neurotransmitera koji pokreću sistem nagrađivanja u mozgu. Slušanje muzike tokom vežbanja vam oslobađa novu dozu dopamina i zato ćete se osećati bolje. U isto vreme samo vežbanje podstiče produkciju serotonina, a ta kombinacija čini čuda za svaki organizam.

EXCLUSIVE: The CW's 'Hellcats' leading man Matt Barr flexes his muscles with an intense workout, LA.

Ublažava stres i anksioznost. Slušanje odgovarajuće muzike za vreme časova joge može pomoći da se opustite, oslobodite stresa i napetosti koje nosite ceo dan, a prema nekim istraživanjima je dokazano da muzika ublažava stres.

Ojačava imunitet. Pošto je dokazano da muzika ublažava stres i anksioznost te poboljšava raspoloženje to automatski znači da ima veoma pozitivan efekat na imunitet što je sjajna vest posebno u vreme ovih naglih vremenskih promena i velikoj razlici u temepraturi vazduha.

Uz muziku ćete bolje trčati. Ako u dogledno vreme želite postati trkač na duge staze onda obavezno trenirajte sa slušalicama u ušima jer muzika na neki način poboljšava izdržljivost. Napravite plejlistu sa omiljenim pesmama koja traje onoliko koliko biste želeli da trčite i ne odustajte dok ne dođete do posednje pesme. Sigurni smo da ćete uspeti.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar