Menu 

Sunčano vreme je kao stvoreno za organizovanje zabave sa prijateljima uz roštilj. Ali, problem može biti što organizovanje ovakvih zabava nije ni malo jeftino. Evo nekoliko saveta kako da uštedite, a priredite sjajnu zabavu.

Piće, meso, hrenovke, prilozi, ništa to nije jeftino, posebno ako vam u goste dolazi veliki broj prijatelja. Uz nekoliko smernica vaša zabava će i dalje ispuniti očekivanja, a vi ćete uštedeti popriličnu količinu novca.

Ne preterujte sa izborom mesa

Ne preterujte sa raznim vrstama mesa. Možete, na primer, poslužiti samo pljeskavice ili kobasice, ali uz mnoštvo svežih salata i dodataka . Ili možete peći samo piletinu ali uz različite soseve. Na taj način vaši gosti će moći sami da slože svoje jelo, a vi nećete potrošiti bogatstvo na različite vrste mesa.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-barbecue-chicken-summer-grill-closeup-image33353897

Kupujte sezonski

Povrće, voće i riba su takođe dobar izbor za roštilj, ne mora to baš uvek da bude meso. Ispecite ribu na roštilju i poslužite uz sezonske salate. Drugačije, ukusno i jeftinije.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photo-fish-grill-raw-freshwater-cooked-traditional-style-vegetables-image40340595

Ne preterujte sa dekoracijom

Kad je u pitanju roštiljska zabava na otvorenom, neka posebna dekoracije nije neophodna. U ovom slučaju manje je definitivno više i time se vodite. Obični stolnjak,vaza sa svežim poljskim cvećem i šarene salvete biće sasvim dovoljni detalji za ovu priliku.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photo-white-wine-image19944095

Pozovite bliske prijatelje

U tom slučaju nećete morati preterano da se trudite ni dokazujete svoje kulinarsko umeće skupocenim specijalitetima. Držite se proverenih, jednostavnih recepata koje svi vole.

Grickalice i desert za poneti

Zamolite nekoliko prijatelja koji dolaze na zabavu da ponesu predjelo, desert ili piće. Na taj način vaša večera će biti raznovrsnija, a vi ćete uštedeti koji dinar.

Ne kupujte suđe

Za ovakve zabave nišpošto ne bacajte pare na novo posuđe već se poslužite onim što već imate u kući. Verujte nam na reč, na neobaveznim zabavama to niko ne primećuje i zato nemojte da se opterećujete već mislite na svoj ograničeni budžet.

http://www.dreamstime.com/stock-photography-friends-having-barbecue-party-enjoying-lunch-tropical-garden-image32577032

Limenke umesto flaša

Piće kupujte u malim limenkama i držite ih u malom frižideru. Nemojte kupovati velike flaše sokova ili piva jer ćete na taj način sigurno baciti veliku količinu pića. Neka svako uzima piće iz frižidera kad je žedan, a ono što ostane možete iskoristiti bez problema.

Sviđa nam se
Autor
Uštedite na vašoj roštiljskoj zabavi
Datum
Ime
Priprema roštiljske zabave bez mnogo novca
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar