Menu 

Da biste u svako doba bili spremni skuvati nešto brzo, fino, potrudite se da u frižideru uvek imate jednu ili dve vrste aromatizovanog maslaca. To će vam umnogome olakšati posao.

Način na koji ga možete napraviti je krajnje jednostavan, a namena milion.

Ostavite maslac da omekša na sobnoj temperaturi, a vi u međuvremenu pripremite (sitno iseckajte) začinsko bilje i ukuse, sa kojim želite aromatizovati maslac. Sve dobro umesite rukama ili u blenderu kako vam je lakše, stavite u foliju, oblikujte u valjak i stavite u zamrzivač da se stegne.

Maslac sa sušenim brusnicama, možete koristiti za pileće ili ćureće pečenje, samo premažite meso pre pečenja ili ga napunite. Za vreme pečenja, maslac će napraviti divan sos koji ćete moći prelivati preko mesa, za vreme posluživanja.

Kombinacija belog luka i peršuna je savršena uz bilo kakvu ribu, bilo morsku bilo slatkovodnu.

Maslac sa bosiljkom kao što i sami pretpostavljete je nezamenjiv kad su u pitanju testenine. Dovoljno je da skuvate špagete i preko još tako vrelih stavite komadić maslaca sa bosiljkom… mmm

 

Vi sami napravite svoju omiljenu kombinaciju koju ćete uvek imati pri ruci.

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. Donosimo savete da spremite bosiljak na sto načina - LifePress magazin - LifePress magazin

    […] Ovako pripremljen maslac jednostavno stavite preko vrelih špageta i bolji umak vam ne treba, a kombinacija sa biftekom i malo tost hleba biće božanstvena. Više o aromatizovanju putera pročitajte u tekstu „Napravite začinski maslac“. […]

Napišite komentar