Menu 

Ako vam je hitno potreban kozmetičar, a nemoguće je da do njega dođete nemojte paničiti već se osvrnite oko sebe i pogledajte šta možete iskoristiti da smirite situaciju. Evo šta vam može pomoći.

Ako vam se dan pred početak važne večere pojavila ogromna bubuljica na licu, na nju stavite malo paste za zube i stvar je rešena. Pasta za zube će smanjiti crvenilo i ubiti bakterije oko upaljene kože. Bilo bi dobro da pronađete neku organsku pastu i nikako nemojte koristiti gel, već isključivo belu pastu. Jednostavno natapkajte pastu na bubuljicu i ostavite preko noći, ujutro će bubuljica biti puno manje upaljena i gotovo neprimetna.

Kreme za potamnjivanje ukoliko se ne nanesu kako treba mogu na telu napravite ružne mrlje koje nikako neće izgledati privlačno, a taj problem rešićete uz malo sode bikarbone. Jednostavno namočite sodu i dobijenom pastom lagano masirajte delove gde je boja nejednaka.

Ako ste mislili da su silne reklame koje reklamiraju žvake koje nam štite zube, netačne – prevarili ste se. Ako niste u mogućnosti prati zube nakon svakog obroka slobodno uzmite žvaku, jer žvakanjem se oslobađa pljuvačka koja neutrališe kiseline prouzrokovane bakterijama koje prate obroke. Ako se kiseline ne neutrališu ubrzo nakon obroka može doći do nastanka karijesa. Upravo iz tog razloga se žvake preporučuju kao sjajna alternativa pranju zuba. Birajte žvake koje nemaju dodane šećere.

Da biste nakon neprospavane noći na poslu izgledali odmorno i koliko-toliko pristojno za pomoć pitajte sirovi krompir koji će vam smanjiti nadutost očiju. Jednostavno izrežite dva koluta sirovog, oguljenog i dobro opranog krompira, stavite ih na umorne oči i ostavite da stoje 10-ak minuta. Nakon toga oči isperite mlakom vodom.

Ako žudite za svetlim pramenovima, a ne stižete otići u frizerski salon, opustite se i pristavite čaj od kamilice. Uz pomoć čaja od kamilice možete za nijansu posvetliti kosu, a ako ga pomešate sa limunovim sokom učinak će biti još bolji. Jednostavno, mešavinu čaja i limuna stavite umesto regeneratora i ostavite da se kosa osuši na suncu.

Kažemo vam mi, priroda ima rešenje za sve.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Mononukleoza poznata je i pod imenom “bolest poljupca”, a obično je uzrokuje Epstin-Bar virus. Danas vam otkrivamo kako da prepoznate i lečite mononukleozu. Piši! Širi dalje!