Menu 

O blagodetima prirodnih ulja pisali smo u više navrata, a danas vam govorimo o njihovom uticaju na zdravlje i lepotu kose.

Obična prirodna ulja u stanju su da naprave čuda vašoj kosi, ono što neće moći ni najskuplji tretmani u modernim frizerskim salonima. Ulja neguju kožu glave, smanjuju suvoću, vraćaju sjaj, pomažu da se rešite peruti. I što je najvažnije ne sadrže nikakve štetne supstance koje su u kozmetičkim proizvodima gotovo nezaobilazne.

argan

Kokosovo ulje

Ovo ulje ne samo da fenomenalno miriše već uz pomoć vitamina E kojima je bogato neguje kožu glave i pomaže joj da upije sve nutrijente. Rezultat primene kokosovog ulja jeste čvršća, sjajnija i zdravija kosa. Ovo ulje sadrži i dekanoičnu kiselinu koja ima neverovatna antimikrobna svojstva i sprečava nastanak peruti, svraba i infekcija.

Araganovo ulje

Ovo ulje spada među najskuplje, ali svi koji su ga probali kažu da vredi svake pare. Bogato je vitaminom E, omega 3 masnim kiselinama i sadrži čak devet masnih kiselina i antioksidanata. Odlično je za suvu i veoma ošetećenu kosu.

Ulje šipkovih semenki

Za tanku i beživotnu kosu, ulje šipkovih semenki može napraviti čuda, kosu će bukvalno preporoditi i učiniti je sjajnom i jakom, a istraživanja kažu da služi i kao dobra zaštita od hemikalija i zagađenja. Pošto je veoma retko, ovo ulje može biti poprilično skupo, ali da bi vam duže trajalo slobodno ga pomešajte sa ekstradevičanskim maslinovim uljem.

roymeri

Eterično ulje ruzmarina

Tanka kosa u sebi zadržava mnogo više toksina i prljavštine od jake kose. Eterično ulje ruzmarina je odlično za čišćenje štetnih supstanci, a pored toga kosu hrani vitaminom B, gvožđem i kalcijumom. Stotinama godina se koristi za tanku kosu, a dokazano je i da sprečava prerani nastanak sedih vlasi.

Ulje avokada

Ulje avokada kao i sam plod je prepun proteina, zdravih masti, amino kiselina te vitamina A, D, E i B6. Proteini će oštećenu kosu obnoviti, a vitamini će sprečiti cvetanje i pucanje vlasi. Najdelotvornije je na gustoj kosi.

Prirodna ulja na kosu se nanose pre pranja. Jednostavno umasirajte u kožu glave i utrljajte u vlasi od korena do vrhova, ostavite da stoji što duže,  koliko god imate vremena, pa kosu operite na standardan način.

Probajte ove savete koje smo za vas pronašli na Natural living ideas sajtu.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Ova zima nas satlno iznenađuje naglo visokim temperaturama što pomaže bakterijama i virusima da se šire i preživljavaju. Ako vas ovih dana boli grlo obavezno isprobajte ovaj čaj od cimeta koji će vam...