Menu 

U moru novih, inovativnih kozmetičkih tretmana koji „pomeraju granice“ našli su se i oni u koje nikako ne biste trebali da se upustite jer su mogu izazvati ozbiljne infekcije, gubitak kose pa čak i rak.

LifePress magazin donosi vam listu kozmetičkih tretmana koje bi trebalo da zaobilazite u širokom luku.

Bojenje trepavica

Da, dobro ste pročitali, neko je došao na ideju da bi bilo dobro obojiti trepavice. Ovaj tretman se radi slično kao i farbanje kose, uz pomoć trajnih farbi punih hemikalija se potamnjuju trepavice. Ova procedura može dovesti do ozbiljnih infekcija oka ili čak slepila ukoliko se tretman ne odradi kako treba. Pre nego se odlučite za bojenje trepavica, razmislite da li vam je to pored kvalitetnih maskara koje danas imamo zaista potrebno.

Manikura i pedikura

Bez obzira koliko je mnogo žena koristi i koliko može biti opuštajuća, manikura i pedikura sa sobom nose svojevrsne rizike. Ukoliko je alat sa kojim se obavlja prljav i ne dezinfikuje se posle svakog klijenta veoma lako možete zaraditi gljivice i bakterije. Obavljajte manikuru u proverenim salonima ili ponesite svoje turpije i grickalice.

Brazilsko feniranje

Sa popularnošću duge ispeglane kose stigli su i raznorazni tretmani koji kosu „trajno“ ravnaju, a među njima i veoma traženo brazilsko feniranje. Hemikalije koje se koriste za vreme ovog tretmana mogu izazvati trajne probleme sa disanjem, opekotine očiju i kože, a sve zbog formaldehida koje sadrži. Frizeri koji ovaj tretman često obavljaju su pod većim rizikom od klijenata, ali ukoliko se odlučite za trajno ispravljanje kose tražite tretmane u kojima se ne koristi formaldehid.

Botoks

Injekcije botoksa su odobrene širom sveta, a više ne morate ići kod kod plastičnog hirurga nego bore uz pomoć botoksa možete ispraviti i u pojedinim kozmetičkim salonima. Ma koliko stručnjaci tvrdili da je siguran, botoks može izazvati mnoge neželjene efekte kao što su modrice i otok. Ako injekcije botoksa primate u salonima koji nemaju dozvole dovodite sebe pod veliki rizik.

Solarijum

O štetnom uticaju solarijuma i veštačkog potamnjivanja kože se godinama priča, ali on i  dalje ne gubi na popularnosti i žene širom sveta ga i dalje koriste. Veštačkim potamnjivanjem kože povećava se rizik od dobijanja melanoma, najrasprostranjenije vrste raka kože. S druge strane, koža često izložena solarijumu ubrzano stari i postoji mogućnost dobijanja mrlja.

Šta mislite koliko su nam zaista potrebni ovakvi tretmani? Saznajte i koji su to
„Preparati zvani ’bacanje para’“ kao i koji su „Malkice drugačiji tretmani za lepotu“.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Doktor Edvard Bah otkrio je kako možemo koristiti 38 vrsta biljaka koje nam pomažu da ispravimo hormonalni disbalans gde negativne emocije smenjujemo onim pozitivnima. Piši! Širi dalje!