Menu 

Odlučili ste se za pirsing na nosu, jeziku ili usnama? Prije nego se zaletite i ukrasite tijelo na ovaj način, morate znati nekoliko osnovnih stvari.

Pirsing tijela je jedno od najstarijih način ukrašavanja. Gotovo da postoji od kada postoji i čovjek. Ali, danas ono nije samo za ukrašavanje, već je i dio jedne kulture, izraz seksualnosti, …

Ipak, ako se odlučite na ovaj korak morate se dobro upoznati sa pirsingom, gdje ga je najbolje obaviti i kakve obaveze dolaze sa ovim ukrasom.

Odabir pirsinga

o pirsingu

By: fly

Morate se dobro informisati o pirsingu koji želite. Naime, nisu svi tako jednostavni niti tako laki za održavanje. Ukoliko ne budete pažljivi može doći do komplikacija. Takođe, razmislite da li će vam ta vrsta pirsinga praviti probleme na poslu koji obavljate.

Odabir studija

Pronađite sudio koji je besprijekorno čist i uredan, za koji ste provjerili da je na dobrom glasu. Pitajte upućene ljude i prijatelje za preporuku. Čak i neki doktori rade pirsinge na tijelu, pa je možda to za vas lakši i sigurniji izbor.

U studiju se informišite o uslovima i pogodnostima koje nude, kao i o proizvodima koje koriste. Provjerite da niste alergični na nešto od tog.

Vrlo je važno da odaberete siguran studio, jer sa pirsingom u društvu mogu doći i bolesti poput raznih infekcija (virusnih ili bakterijskih), do prenosa hepatitisa ili HIV virusa … Posebno je opasno sa pirsingom na trbuhu, ako dođe do infekcije.

Može doći i do otoka, krvarenja, neobičnih reakcija na nakit, a kod onih koji odaberu pirsing na jeziku moguća su oštećenja zubne cakline ili desni.

Takođe, u studiju naglasite ako imate dijabetes, probleme sa srcem ili slično. Ako uzimate steroide ili lijekove protiv zgrušavanja krvi, konsultujte se sa ljekarom pre pirsinga.

Briga o novom ukrasu

Poslije pirsinga predstoje mjeseci (ponekad samo sedmice) brige o probušenom dijelu tijela – da ono zaraste kako treba i bez komplikacija. U nekim slučajevima nije dozvoljeno kupanje u bazenima, rijekama ili jezerima. Takođe, preporučuje se korišćenje antibakterijske kreme prvih par sedmica nakon pirsinga. Treba da ga čistite prema uputstvima koja ćete dobiti u pirsing studiju, da nanosite kremu i unosite dovoljno vitamina za ubrzavanje zarastanja rane.

Ukoliko se nešto neobično desi sa vašim pirsingom za vrijeme oporavka odmah otiđite u studio na konsultacije, pa posjetite ljekara.

Najbolja stvar kod pirsinga je što je jednostavan za ukloniti. Vremenom će rupica zarasti, dok te stvari sa tetovažom nisu tako jednostavne – saznajte i .

 

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Svi ljudi na svetu bol doživljavaju na potpuno drugačije načine, ali vaše misli i stav po pitanju boli ima važniju ulogu nego što ste vi sigurno mislili. Pročitajte kako da zavarate mozak da bol...