Menu 

Sa proširenim porama naše lice nema onaj lepi “glatki izgled”, a nečistoće se lakše “gnezde” na koži. Sami možete suziti pore uz dobre maske i dobre savete.

Pore nisu nešto loše, da se razumemo. To su mesta za folikule dlake i zahvaljujući njima naša koža je meka i “nahranjena”. Ali, razne nečistoće i masnoća proširuju pore vremenom i one postaju mnogo veće nego što bi trebale biti. Teško ih je “dovesti u red” i “ispeglati”, ali mnoge maske i trikovi su se pokazali vrlo efektnima u smanjivanju pora.

lepsa kozaMali saveti

Zbog nečistoća potreban je redovan, ali ne i prečest, piling. Koristite prirodne maske za pilinge – šećer, so (pomešani sa maslinovim uljem), zobenu kašu, …

Nakon tuširanja i čišćenja lica umijte se hladnom vodom ili natrljajte kockicu leda na lice da biste zatvorili i suzili pore, pa tek onda nanosite kreme i šminku. Postoje čak i neki puderi/primeri koji mogu suziti pore i savršena su podloga pre šminkanja.

Maske

Belance je na prvom mestu, jer zateže kožu i dobar je borac protiv akni. Pomešajte 1 belance i malo limunovog soka, pa tu smesu nanesite na lice. Ostavite da se osuši, pa se umijte. (Možete probati i sa trakicama koje možete napraviti sami, a koje odlično izvlače nečistoću iz pora – ).

Jednostavnu, ali delotvornu masku možete napraviti mešajući sodu bikarbonu sa malo vode – da dobijete pastu. Na lice je nanosite kružnim pokretima nežno 30-tak sekundi, pa se umijete.

Jabukovo sirće

Spada među najjače prirodne “preparate” za sužavanje pora. Može poslužiti i kao odličan toner, ako ga razblažite sa vodom. Tu smesu nanosite kuglicom vate na lice, najbolje posle dubinskog čišćenja. Na taj način ćete zategnuti kožu, suziti pore i smanjiti upalu izazvanu aknama.

maska za lice

Jogurt

Jogurt deluje dvostruko – čisti lice i sužava pore zahvaljujući mlečnoj kiselini. Jedna kašika jogurta je dovoljna za celo lice. Nanesite jogurt i ostavite da deluje 10 minuta, obrišite mokrom krpicom i umijte se.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar