Menu 

Ljubičice još uvek možete pronaći u prirodi i napraviti ovaj divni toner za lice. Ovi divni prolećni cvetovi su korisni i za negu lica.

toner od ljubicica 1Ovo cveće cveta u aprilu i maju, ima divan miris i može delovati umirujuće i negujuće – za vašu kožu. Pa, ljudi su se nekad i umivali vodom u kojoj su potopili cveće, posebno ljubičice pred Vaskrs.

Ljubičice sadrže značajne količine biljne sluzi, koja pomaže da umirite kožu, smanjite upale i crvenilo. Posebno su pogodne za suvu i osteljivu kožu. Ovaj toner, za koji smo uputstva našli na blogu Herbanlifestyle možete praviti sa hamamelisom ili jabukovim sirćetom.

Sastojci:

  • 2 šolje (od 250 ml) destilovane vode
  • 1 šolja cvetova i listova ljubičica (uberite ih na čistim mestima, daleko od puteva)
  • 1 šolja organskog jabukovog sirćeta ili hamamelisa
  • Eterično ulje lavande (nije obavezno)

toner od ljubicica 3

Uskuvajte vodu, pa sa njom prelijte ljubičice, koje ste stavili u staklenu ili keramičku teglicu. Poklopite i ostavite sat vremena. Procedite i dobićete tečnost blago ljubičaste boje.

Dobijeni “čaj od ljubičica” pomešajte sa jabukovim sirćetom i eteričnim uljem (ako koristite), uspite u sterilizovane boce i čuvajte na suvom i hladnom mestu. Mešavina će moći da traje poprilično dugo, jer jabukovo sirće deluje kao prirodni konzervans.

toner od ljubicica 2

Nakon umivanja i čišćenja lica nanesite ovaj toner kuglicama vate ili rukama izbegavajući područje oko očiju.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar