Menu 

Našoj koži leti je potrebna posebna nega, jer uticaj sunčevih zraka može biti veoma štetan. Da bi vam koža i leti bila zdrava i mladolika pratite savete LifePress magazina.

Činjenica je da sunčeve zrake prolaze kroz oblake i prozore, i zato ne štedite na kremama za zaštitu od sunca, a ako ste više za prirodne varijante zaštite naučite kako se pravi „Krema za sunčanje iz kućne radinosti“.

negu kože

By: Kasia

Ako ni leti napolje ne izlazite bez šminke pronađite onu koja u sebi sadrži zaštitni faktor, ali ne preterujte, jer previše šminke leti može da bude pravi fijasko. Svako jutro pre šminke lice dobro očistite, a zatim stavite malo podloge i sjajila za usne sa zaštitnim faktorom 15, za početak. Ovi kozmetički proizvodi nisu ništa skuplji od standardnih tako da ne morate time razbijati glavu.

U periodu između 11 i 16 sati, napolje ne izlazite bez zaštite, čak i ako je napolju oblačno. Naoružajte se sunčanim naočarama i namažite se kremom sa 30 zaštitnim faktorom najmanje 30 minuta pre nego krenete napolje. Pravilo je da zaštitu treba da stavljate na svaka 2 sata.

Posebnu zaštitu leti ne treba samo vaša koža već i kosa i vlasište, a umesto da ih pokrivate šeširima i marama razmislite o sledećim brzim trikovima… Pošto sunce može da izbledi ofarbanu kosu, nabavite sprej za zaštitu boje od sunca, a najmanje jednom sedmično priuštite sebi neku od maski za kosu koje će je oporaviti i vratiti joj živost, a koje ćete vi napraviti sami. Ideje ćete naći u članku “Uradi sam maske za kosu”. Hlor, sunce i morska so poprilično štete vašoj kosi zato obtratite pažnju da nakon svakog kupanja na vlažnu kosu stavite zaštitni balzam.

Kako vi negujete kosu i kožu leti?

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Ilija Ivic

    Ako volite dobro zezanje na racun estrade i idiotskih tekstova, ovo je stranica koju treba da lajkujete Jebem ti majku

Napišite komentar

Saznajte

Ovo je malo drugačija verzija jela zvanog “bread pudding”, koji smo mi nazvali slatka popara. Ako volite tiramisu ovo je brzi desert za vas.