Menu 

Našoj koži leti je potrebna posebna nega, jer uticaj sunčevih zraka može biti veoma štetan. Da bi vam koža i leti bila zdrava i mladolika pratite savete LifePress magazina.

Činjenica je da sunčeve zrake prolaze kroz oblake i prozore, i zato ne štedite na kremama za zaštitu od sunca, a ako ste više za prirodne varijante zaštite naučite kako se pravi „Krema za sunčanje iz kućne radinosti“.

negu kože

By: Kasia

Ako ni leti napolje ne izlazite bez šminke pronađite onu koja u sebi sadrži zaštitni faktor, ali ne preterujte, jer previše šminke leti može da bude pravi fijasko. Svako jutro pre šminke lice dobro očistite, a zatim stavite malo podloge i sjajila za usne sa zaštitnim faktorom 15, za početak. Ovi kozmetički proizvodi nisu ništa skuplji od standardnih tako da ne morate time razbijati glavu.

U periodu između 11 i 16 sati, napolje ne izlazite bez zaštite, čak i ako je napolju oblačno. Naoružajte se sunčanim naočarama i namažite se kremom sa 30 zaštitnim faktorom najmanje 30 minuta pre nego krenete napolje. Pravilo je da zaštitu treba da stavljate na svaka 2 sata.

Posebnu zaštitu leti ne treba samo vaša koža već i kosa i vlasište, a umesto da ih pokrivate šeširima i marama razmislite o sledećim brzim trikovima… Pošto sunce može da izbledi ofarbanu kosu, nabavite sprej za zaštitu boje od sunca, a najmanje jednom sedmično priuštite sebi neku od maski za kosu koje će je oporaviti i vratiti joj živost, a koje ćete vi napraviti sami. Ideje ćete naći u članku “Uradi sam maske za kosu”. Hlor, sunce i morska so poprilično štete vašoj kosi zato obtratite pažnju da nakon svakog kupanja na vlažnu kosu stavite zaštitni balzam.

Kako vi negujete kosu i kožu leti?

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Ilija Ivic

    Ako volite dobro zezanje na racun estrade i idiotskih tekstova, ovo je stranica koju treba da lajkujete Jebem ti majku

Napišite komentar