Menu 

Pravilna nega kože je veoma bitna za opšte zdravlje čovaeka jer je koža najveći ljudski organ koji nas štiti od štetnih organizama. Donosimo vam savete kako da kožu pravilno negujete zimi i to uz pomoć eteričnih ulja.

Koža apsorbuje sve što na nju stavimo i zato je veoma važno da dobro pazite čime se mažete i kako pazite svoju kožu. Zima je godišnje doba kada koži treba posvetiti posebnu pažnju jer hladno i suvo vreme isušuju kožu i treba će vam posebna pomoć da je održite elestičnom, vlažnom i svilenkastom. U vašu svakodnevnu rutinu, tokom zime uvrstite eterična ulja koja će vam pomoći da kožu osvežite i podmladite tokom zime.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Lavanda. Eterično ulje lavande se može iskoristiti na mnoštvo korisnih načina, a nega kože je samo jedan od njih. Poznato je da ulje lavande ublažava simptome psorijaze, manje vidljivima čini ožiljke od opekotina i rana kao i strije. 2-3 kapi eteričnog ulja nanesite direktno na kožu i dobro utrljajte.

Sandalovina. Ulje sandalovine je posebno dobro da omekšate tvrdu i suvu kožu. Poseduje antivirusna svojstva što ga čini snažnim borcem protiv ožiljaka, bora i akni. Nanosite ga direktno na kožu, 2-3 kapi, ali budite oprezni jer kod ljudi sa veoma osetljivom kožom može izazvati iritacije. U tom slučaju ga razblažite sa malo kokosovog, bademovog ili maslinovog ulja.

Kedar. Eterično ulje kedra je savršeno za negu kože zimi jer se ne suši i može se koristiti kod svih tipova kože, suve i masne. Ima antibakterijska svojstva i možete ga upotrebljavati kao sredstvo protiv akni. Nanosite ga direktno na kožu, ali baš kao i kod sandalovine, ukoliko vam je koža previše osetljiva razblažite ga nekim drugim uljem.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Helichrysum je jedino eterično ulje koje u sebi sadrži di-ketone koji potpomažu zacelenje rana i ožiljaka te je snažan borac protiv slobodnih radikala. Koristite ga kao trenutnu negu i prevenciju mogućih oštećenja kože. Pogodan je za sve vrste kože, čak i onu osetljivu tako da nema potrebe za razbalžavanjem. Nanosite 2-3 kapi direktno na kožu.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar