Menu 

Mleko i keksići su možda najpoznatija zakuska za decu, ali nisu i jedina. Donosimo vam predloge novih zanimljivih međuobroka, koje će klinci obožavati.

Za decu je važno da ujutro dobro doručkuju, a tokom dana bitne su im i zdrave grickalice, koje upotpunjavaju prehranu. Kao najbolji međuobrok preporučuje se suho voće, koje daje energiju (poput grožđica ili marelica) ili orašasti plodovi. (Pročitajte više o zdravim grickalicama)

Pored tog deci možete ispeći pomfrit od slatkog krompira, keksiće od integralnog brašna ili medenjake, koje je jednostavno napraviti. Dobra grickalica su i štapići sa susamom ili grisini.

Za decu je zdrav i kuhani krompir, kao i štapići svežeg voća. A kako se deca obično zaigraju i zaborave da su gladni, da bi ih privukli morate malo igre uneti u zakuske. Napravite brodiće ili druge imitacije igračaka od voća, sira, povrća, tosta, orašastih plodova i slično. Tome neće moći odoleti.

Sa decom uvek morate biti maštoviti i svemu veselo pristupati, pa čak i ako se radi o pahuljicama i mleku ili jogurtu. (Saznajte više kako da deci usadite zdrave prehrambene navike)

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar