Menu 

Za radnim stolom se joga ne preporučuje, ali postoje druge vežbe istezanja koje bez problema možete raditi na svom radnom mestu. Ove vežbe pomoćiće vam da tonirate mišiće kad ne stižete u teretanu.

Svi smo upoznati sa „opasnošću“ višečasovnog sedenja za računarom, većina nas nema zdraviju alternativu. Ipak, postoje mali trikovi, koji nam mogu pomoći da ostanemo u formi, a da ne ustajemo od radnog stola.

Neka vam ove vežbe postanu navika, radite ih svakog sata, pozovite i radne kolege da vam se pridruže, razmišljajte o kalorijama koje ćete sagoreti za vreme jednog radnog dana.

Sklekovi

Stavite ruke na ivicu vašeg stola, ruke raširene u širini ramena, noge nek vam budu skroz nazad, a kukovi nisku da formirate položaj daske. To vam je početna pozicija. Polako savijajte laktove i približite grudni koš što više radnoj površini, malo zastanite pa se vratite u početni položaj. Ponovite deset puta. Savršeno za mišiće grudnog koše i tricepse.

sklekovi

Vežba za lopatice i ramena

Ovu vežbu, koja pokreće mišiće gornjeg dela leđa bilo bi idealno ponavljati nekoliko puta dnevno posebno ako se naginjete napred dok sedite i imate nepravilno držanje tela.

Sedite ravno i ispružite ruke ispred sebe u visini grudnog koša, to vam je početna pozicija. Ruke držite ravne dok polako skupljate lopatice jednu do druge, odmorite tako to ćete opustiti lopatice. Ponovite nekoliko puta.

Iskorak i istezanje

Ova vežba isteže, osnažuje i potiče protok krvi u donjem delu tela i poboljšava ravnotežu.

Ustanite i iskoračite unazad sa vašom levom nogom. Savijte oba kolena tako da vam levo koleno ide lagano prema podu. Ispravite levu ruku i podignite je ispravnu visoko iznad glave. Zatim se oslonite na desnu nogu i svu težinu prebacite na nju, a levu nogu lagano podižite unazad, držeći je levom rukom za članak.  Ostanite u tom položaju oko pet sekundi, pa zamenite noge i ponovite pet puta.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar