Menu 

Treba vam neki uskršnji detalj, koji možete brzo i lako izraditi sami? Isporbajte ovaj tutorijal – upleteno pile.

Divan projekat za klince – objedinjuje recikliranje i izradu divnog prazničnog ukrasa. Nije potrebno šivenje, sam projekat je vrlo jednostavan. Decu obavezno uključite. Ideju smo pronašli na blogu Eveofreduction, a donosimo i tutorijal za zanimljive piliće, koje izlažete na komadu kartona. Pročitajte o čemu se radi.

Upleteno pile

Potrebno vam je:

  • 3 trakice od tkanine (svaka duga oko 180 cm)
  • Plastično jaje – veće
  • 1 komad smeđe ili narandžaste čupave žice
  • Lepak
  • Zihernadla
  • Makaze
  • Oči za pile (od neke stare igračke ili napravite od dugmića)

upleteno pile 2

Od tri trakice ispletite pletenicu. Od čupave žice oblikujte noge za pile, pa ih zalepite na jaje (kao na slici) – da može da stoji na njima.

Uplitanje pletenice oko jajeta počinjete od samog vrha (pogledajte sliku). Premazujte jaje lepkom i omotavajte pletenicu. Koristite se zihernadlom.

upleteno pile 3

Kada ste pokrili celo jaje pletenicom ostavite mali deo na vrhu da posluži kao rep. Dodajte komadić materijala na suprotnoj starni od repa – da predstavlja kljun i zalepite plastične oči ili dva dugmića.

upleteno pile

Pilići na ploči

Od ostataka tkanine napravite ovu zanimljivu ukrasnu ploču – možete je držati u hodniku – da “dočekuje” goste.

upleteno pile 5

Napravite kolutiće od taknine i konca služeći se tehnikom kao na slici – provucite konac kroz rubove kružne tkanine i zategnite. Na komadu belog kartona napišite “Srećan Uskrs” i ukrasite (zalepite) komadima tkanine i plastičnim očima, docrtavajući pilićima nogice – kao na fotografiji.

upleteno pile 6

Pročitajte i Najjednostavnija i najbrža uskršnja igračka – pufnasti zeko.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar