Menu 

Jeste li vi u osnovnoj školi na času linkovnog od žireva pravili razne životinjice i ukrase? Ako jeste, bilo bi lepo da nešto od toga prenesete i svojoj deci. Napravite sovice od žireva.

Ove divne ideje pronašli smo na Craftymorning blogu i nekog detaljnog uputsva nema jer ipak treba da probudite maštu i ovu ideju realizujete na svoj način.

Za početak, iskoristite neki lep jesenji dan da klince odvedete u obližnju šumu u akciju prikupljanja žireva. Samo to će za decu biti posebna avantura.

Kad se vratite kući sa kropicama punim žireva odvojite kapice od plodova, pripremite lepak, boje, kolaž papir i sve ono što vam je potrobno kad želite uraditi nešto kreativno.

Na papiru, koristeći smo kapice možete napraviti jednu veliku sovu, a ispod možete zalepiti i graničicu na kojoj stoji. Pogledajte fotografiju. Ovakvu sovu bez problema možete uoakviriti i okačiti na zid u dnevnom boravku.

sova

Od samih plodova možete napraviti više malih sovica, samo im od kolaž papira isecite i zalepite oči, krila, kljunove. Ove sovice mogu poslužiti umesto figurica za Čioveče ne ljuti se ii neku drugu društvenu igru ili se klinci jednostavno s njima mogu igrati kao i sa ostalim igračkama.

sovice

Šta mislite da li bi ovo zabavilo vašu decu?

Sviđa nam se
Autor
Napravite preslatke sovice od žireva
Datum
Ime
Igra se žirevima
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar