Menu 

Onih dana raspusta kada bude padala kiša zabavite vaše klince na sasvim neobičan način. Zajedničkim snagama izradite malu jestivu baštu sa kojom će se mališani satima zabavljati.

Ovu sjajnu ideju smo pronašli na Trueaimeducation blogu.

Kad je u pitanju sadnja i rast biljaka deca su veoma nestrpljiva i izgube interes za ovakve projekte pre nego biljčice niknu i zato je ova jestiva bašta sjajno rečenje jer će se prvi rezultati videti već nakon dve nedelje.

Za pčetak nađite jednu plitku, ali široku posudu, nabavite plastične igračke koje će stajati u bašti, kuhinjske ubruse i seme. E, sad, kad je u pitanju seme odaberite ono koje najbrže pušta klice, a naša preporuka vam je gorčica, potočarka, grašak, leblebija, suncokret, brokoli, sočivo…

bašta2

Plitku posudu obložite sa nakoliko slojeva kuhinjskih ubrusa, zatim neka dete poslaže sve svoje plastične životinjice kojima će ova baštica biti dom. Nakon toga sipajte seme po ubrusima i zalijte vodom, taman toliko koliko ubrusi mogu upiti i ostavite da klija.

bašta1

Neka dete ima zadatak da svaki dan proverava da li su ubrusi vlažni i da li je potrebno dodati još vode. Pazite samo da ne dodaje previše vode, seme nikako ne sme da bude namočeno. Veoma brzo će se pojaviti i prve klice, a vaše dete će zasigurno biti oduševljeno.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar