Menu 

Sa dolaskom prve bebe na svet, u životu mladih roditelja sve se menja iz korena pa tako i njihova dotadašnja veza sigurno više ne može biti ista. Da li će vas beba još više zbližiti ili udaljiti zavisi od vas i od toga koliko ćete raditi na vašoj vezi.

Postoji nepisano pravilo koje kaže da će dobar brak sa dolaskom bebe postati još bolji, a loš će postati još lošiji. Partneri koji su pre rođenja detata bili jako bliski i intimni dolazak novog člana će doživeti kao još jedno novo iskustvo i način da se zbliže, dok će se parovi čija je veza bila na klimavim nogama još više udaljiti jedno od drugog.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-newborn-baby-sleeping-cot-parents-bedroom-image19062216

Ostanite povezani

Veoma je važno da pre samog porođaja provodite kvalitetno vreme sa svojim partnerom i da shvatite da vaša uloga supruga/supruge neće nestati dobitkom nove uloge mame ili tate, naprotiv čak postaje puno važnija nego ranije.
Najbolji poklon koji možete dati vašem detetu je upravo dobra veza sa partnerom. To će detetu, kad bude starije, pružiti osećaj sigurnosti. Isto tako veoma je važno da dete vidi kako vi rešavate konflikt sa svojim partnerom i da sledi vaš dobar primer.

Dobra i intimna veza ili brak zahtevaju određeno vreme i trud jer kad beba stigne više ništa neće biti isto, bićete umorni i neispavani i nećete imati vremena za neke aktivnosti koje ste ranije zajedno radili. Da biste održali bliskost u braku, odvojite najmanje nekoliko sati nedeljno da radite nešto sa svojim partnerom. Angažujte baka servis da vam čuva bebu dok vi odete u šetnju, na kafu ili bioskop. Ako je potrebno zakažite sastanak!

Razgovarajte

Nakon što ste napokon uhvatili neko vreme nasamo pokušajte iskreno razgovarati sa partnerom o svemu što vam se dešava u životu, o svim osećajima koji vas muče. Žene nakon poroda treba da se nose sa mnogo psiholoških promena, a muškarci obično imaju osećaj da su izgubili svoju partnerku jer sada moraju da je dele sa detetom. Njegove emotivne potrebe su sad na drugom ili trećem mestu što može biti veoma deprimirajuće.

Rešenje za ovo stanje jeste da otvoreno razgovarate o svemu sa svojim partnerom, nikako da krijete i da čekate da prođe samo od sebe jer je verovatnoća za to veoma mala.

http://www.dreamstime.com/stock-photo-young-parents-newborn-image14113760

Seksualni odnosi nakon poroda

Muškarci i prvih meseci nakon poroda imaju jednaku želju za seksom dok kod žena to i nije uvek slučaj posebno ako doje jer u tom slučaju opada nivo estrogena što uveliko utiče na libido.

Pored svega toga najveći problem koji utiče na loš seksualni život mladih roditelja je iscrpljenost jer u jednom trenutku radije biraju spavanje nego seksualne odnose sa partnerom. Ovo je češće slučaj kod roditelja koji su dobili prvo dete, nakon drugog ili trećeg prilagođavanje je obično lakše.

Da biste rešili ovaj problem povremeno zamolite bake da čuvaju bebu preko noći da biste vi i vaš partner mogli uživati u trenucima nasamo, bez stresa i strepnje da će beba početi da plače.

Kad beba malo poraste obavezno organzujte romantično vikend putovanje za dvoje, čak i ako dojite neka to ne bude prepreka. Izmuzite dovoljno mleka za dva dana, zamrznite i bebu ostavite u sigurnim bakinim rukama, a vi uživajte u romantičnim trenucima sa svojim partnerom.

Članak
Naslov
Kako dolazak bebe utiče na brak
Opis
Sa dolaskom prve bebe na svet, u životu mladih roditelja sve se menja iz korena pa tako i njihova dotadašnja veza sigurno više ne može biti ista. Da li će vas beba još više zbližiti ili udaljiti zavisi od vas i od toga koliko ćete raditi na vašoj vezi.
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar