Menu 

Mnogima od nas je omiljeni jutarnji ritual šoljica tople kafe. Međutim, ona nam ne služi samo kao napitak. Pročitajte šta još možete napraviti sa zrncima kafe.

Biljke

Ne vole biljke kofein iz kafe, već kiseline i prozračnost, koju im zrna daju, a prenose im i kiseonik, fosfor, ali i minerale u tragovima. Sve što treba da uradite je da zrna kafe rasporedite, zakopate u zemlju u saksiji. Dovoljne su vam 3/4 šolje i to oko korena biljke. Menjajte zrna nakon mesec dana, ukoliko je potrebno. Ipak, ne preterujete sa ovom praksom, jer bi mogla da izazove suprotan učinak.

By: OliBac

By: OliBac

Ljubimci

Neki vlasnici kućnih ljubimaca su potvrdili da su neugodne mirise svojih pasa i mačaka uklonili iz kuće uz pomoć zrna kafe. Punu šolju svežih zrna na laganoj temperaturi kratko popržite. Čim zrna puste miris, posudu odnesite u prostoriju gde se smrad najjače oseća.

Čišćenje lica

Prema savetima nekih stručnjaka za lepotu, lice možete očistiti i zrnima kafe. Uzmite navlažena zrna i trljate ih kratko, lagano, po licu da biste uklonili mrtve ćelije kože. Nakon toga operite lice kao i inače.ž

Hrana

Da bi vaš jagnjeći gulaš dobio finu tamnu boju tokom kuhanja mu dodajte šoljicu domaće kafe. Grubo mlevenu kafu možete dodati i jelima od teletine i svinjetine.

(A OVDE pročitajte koja je to najjača kafa na svetu)

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar