Menu 

Ma koliko čistim držali vaš dom, dvorište ili terasu pauci će uvek naći načina da se nastane u vašem neposrednom okruženju. Kako ih se rešiti? LifePress vam otkriva.

Eterično ulje mente se može pronaći u bolje snabdevenim prodavnicama zdrave hrane, odbija insekte kao što su paukovi i mravi. Ima prijatan miris, te vam može poslužiti i kao osveživač vazduha a potpuno je neškodljiv za ljude.

Uljem od mente protiv paukova

Pauci ne vole eterično ulje mente! Oni osete miris hemikalije, mirisnih ulja, kroz male receptore čula mirisa na prednjim nogama. Jak miris mente je sasvim dovoljan da pošalje ove nametnike u drugom pravcu, što dalje moguće od vašeg doma i okruženja.

Sprej od mente

Napunite manju sprej bocu sa vodom skoro do samog vrha. Dodajte 5 – 10 kapi eteričnog ulja od mente. Nemojte koristiti ekstrakt mente ili neka lažna etarska ulja. Zatvorite bocu i snažno protresite. Nakon toga možete otvoriti sprej mlaznice i ako voda miriše na mentu, odradili ste posao; ukoliko nije tako, dodajte još nekoliko kapi čudesnog ulja. Ovom mešavinom možete poprskati sve mračne uglove vašeg stana, terase, ostave u dvorištu kao i sva mesta gde su pauci viđeni.

Ulje od mente

Natopite loptice od vate sa eteričnim uljem i poređajte ih na male tacne. Postavite ih na mesta gde se paukovi okupljaju u zatvorenom prostoru. Loptice od vate nemojte ostavljati na drvenom nameštaju, tkanini ili drugim delikatnim površinama pošto će ulje najverovatnije ostaviti mrlju. Ovaj postupak možete ponoviti ukoliko se čudesne loptice osuše ili se pauci vrate. Ovo je najidealnija metoda, ali samo za zatvorene prostorije.

Napomena: Ulje od mente je prilično jako, zato nemojte ni slučajno da trljate oči dok ne operete ruke. Kućni ljubimci će se držati podalje od mirisa mente, ali ukoliko želite dodatni oprez nemojte koristiti ovu mešavinu na površinama koje bi vaši ljubimci mogli lako dohvatiti. Eterično ulje od mente neće škoditi vašoj koži ukoliko niste alergični, čak pomaže kod jakih glavobolja i ublažava mišićne bolove – još jedan bonus u vašoj avanturi borbe protiv paukova.

Kako se vi borite protiv nepoželjnih “podstanara”?

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. MAKPO

    Ako zelite da miris bilo kojeg etericnog ulja duze traje, dodajte 10ml cistog alkohola ili vodke na 100ml vode tj. mesavine.

    Pozdrav

Napišite komentar