Menu 

Vaša kolekcija knjiga se poprilično napunila i više ne znate šta da radite sa njima, poklonite ih, prodajte, zamenite… Evo nekoliko predloga.

Ljubitelj ste knjiga, ali vam nedostatak prostora predstavlja problem jer nemate gde da spremite vašu pozamašnu kolekciju. Umesto da ih čuvate u kutijama na tavanu ili podrumu uradite sa njima nešto korisno jer ne treba vam stari tom dela Dostojevskog ili sva izdanja „modre laste“.

Skupite vaše stare knjige, spakujte ih u kutiju i ostavite ispred lokalne knjižare ili antikvarnice, ili im ponudite realnu cenu da ih otkupe. Ma koliko vam sentimentalno mnogo značile, ne očekujte neku veliku zaradu.

Kad su pitanju dečije knjige, pomirite se sa činjenicom da vaša dece neće zauvek biti mala i da uspomene nećete sačuvati u prašnjavim kutijama punim starih slikovnica. Dečije knjige možete pokloniti domu za nezbrinutu decu školi ili vrtiću koja su vaša deca pohađala. Verujte nam na reč da će vam osećaj da ste učinili dobro delo biti puno dragoceniji od knjiga koje niko ne otvara.

Ako ne želite da vaše knjige završe baš u bilo čijim rukama, sjajna ideja je da napravite zabavu, pozovete sve svoje prijatelje iznesete knjige i pustite im da odaberu ono što im se najviše sviđa.

Ako vam na vašem poslu dozvole, organizujte kutak za knjige, donesite policu i posložite sve one knjige koje su vam višak, neka ih ljudi čitaju za vreme pauze ili ih ponesu kući pa vrate. Danas kada nemamo vremena za odlaske u biblioteku ovo može biti sjajan način da vaši radni kolege ponovno počnu čitati, makar nekoliko stranica pred spavanje.

By: jvoves

By: jvoves

Raspitajte se u vašem okruženje, postoje li organizacije koje prikupljaju knjige u dobrotvorne svrhe i darujte ih onima koji nemaju čime da ih kupe, posebno ako su u pitanju školske knjige, sigurni smo da će dobro doći mnogim studentima i srednjoškolcima.

I na kraju, neka vaše stare knjige budu način da vaši klince zarade džeparac. Napravite im mali štand, natpis i pomozite im da odrede cene. Recite ima da sva zarada ide njima. Vi ćete se rešiti viška stvari, a oni će zaraditi za nove igračke. Može li bolja kombinacija?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar