Menu 

Proizvodi za negu kose nam pomažu da nam kosa ostane zdrava, sjajna, a frizura postojana. Ali, jeste li znali da postoji mnogo načina na koje ih možete iskorititi i van kupatila?

Pročitajte neke od sjanih načina na koje možete iskoristiti vaše svakodnevne proizvode za negu kose.

U domaćinstvu

žena čisti kadu

Podmažite matice i vijke. Šamponi su sjajno sredstvo za tvrdoglave vijke koji se ne mogu odvrnuti. Jednostavno nakapajte nekoliko kapi na vijak, ostavite da stoji nekoliko minuta pre nego probate ponovo.

Očistite kupatilo. Za čišćenje kade nisu vam potrebni posebni proizvodi, taj posao ćete savršeno dobro obaviti uz pomoć običnog šampona za kosu.

Očistite hrom. U kupatilu i autu ćete predmete od hroma dovesti do savršenstva ako ih očistite mešavnom šampona i sode bikarbone.

Sprečite magljenje prozora. Ako vam smeta zamagljeno ogledalo nakon tuširanja pre nego uskočite u kadu premažite ga kapljicom šampona. Ovaj trik učiniće svoje i kod maski za plivanje i ronjenje.

Moda

vunena garderoba

Omekšajte vunene odevne predmete. Ako vam se vunena garderoba s vremenom stvrdnula i postala kruta omekšajte je uz pomoć regeneratora za kosu. Nakon što ste oprali vuneni džemper, namočite ga u hladnu vodu, ocedite i lagano utrljajte regenerator za kosu u vlakna, ostavite da stoji oko pola sata, isperite i ostavite da se osuši na vazduhu.

Rastegnite garderobu. Ovde mislimo na onu garderobu koja se već skupila pri pranju. Ako vam se omiljena majica skupila jednostavno je namočite u toplu vodu u koju ste stavili malo regeneratora za kosu. Ostavite da stoji 5-10 minuta, a zatim isperite.

Perite osetljivi veš. Napunite umivaonik vodom, dodajte ½ kašičice deterdženta i 2 kašičice regeneratora za kosu i nežno operite osetljivi veš.

Još načina za upotrebu proizvoda za kosu

Operite četkice i kistove. Da biste vaše kistove i četkice za šminku održavali čistima operite ih sa nekoliko kapi šampona i isperite pod mlakom vodom.

Operite auto. Vašeg četvorotočkaša bez problema možete prati šamponom za kosu.

Lakše odlepite flaster. Da biste izbegli bol tokom skidanja flastera, jednostavno ga premažite sa kapljicom šampona.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar