Menu 

Možda i niste najveselija osoba jer su stigli kišni dani, ali razveseliti ih možete uz ovaj držač za kišobrane. Sasvim ga je jednostavno napraviti.

Nećemo vas tjerati da plešete na kiši i da budete oduševljeni jer je jesen stigla, ali i ona, kao i svako godišnje doba, ima svoje pozitivne strane. (Mislite na kuvano, vino, toplu čokoladu, čajeve, vatricu u kaminu, vesele čumene čizme, …).

Na blogu Designsponge pokazali su nam kako se to pravi držač za kišobrane koji će razveseliti vaš predulaz i sigurni smo, dopasti se, bar, vašim prijateljima.

Evo kako da ga sami napravite.

Potrebno vam je:

  1. Visoka kartonska cijev (sonotube), koja se obično koristi za izlijevanje betonskih cijevi. Ukoliko ne možete pronaći ovu cijev možete upotrebiti neku sličnu ili od kvalitetnijeg kartona napraviti sami cijev.drzac kisobrani1
  2. Pluta za izolaciju (kao i sonotube možete je potražiti u marketima za dom i gradnju)
  3. Samoljepljiva folija plave boje
  4. Boja u spreju (nije obavezno)
  5. Metar
  6. Marker
  7. Makaze
  8. Oštar nož ili skalpel
  9. Veći podmetač za saksiju
  10. Ljepilo

Odredite koliko visoku kartonsku cijev (odnosno držač za kišobrane) želite, iscrtajte, označite markerom na “sonotubeu” i odsijecite višak uz pomoć skalpela i makaza.

Izrežite komad plute za izolaciju iste visine kao i cijev i odgovarajuće širine. Obložite i ivice cijevi (i na dnu i na vrhu) ovom plutom i sve dobro zalijepite uz pomoć ljepila – obložite u potpunosti cijev sa plutom za izloaciju.

U tutorijalu su samoljepljivu foliju pošpricali sprejom u boji, ali mislimo da ovaj korak nije obavezan.

Oblijepite pažljivo unutrašnjost cijevi sa samoljepljivom trakom. (Najlakše će vam biti da izrežete nekoliko uzdužnih traka i sastavite ih, zalijepite unutar cijevi). Od ostatka samoljepljive trake napravite kišne kapi.

drzac kisobrani2

Nacrtajte na kartonu veću kapljicu kiše (kao na fotografijama) i iscijecite je. Stavite na samoljepljivi papir, pa iscrtajte 30-tak takvih kapljica, pa ih izrežite da biste dobili naljepnice – kapljice kiše.

Nalijepite ih na vanjski dio cijevi (ukoliko ne prijanjaju dobro upotrebite ljepilo), na plutu za izloaciju. Rasporedite ih po želji.

drzac kisobrani4

Stavite ukrašenu cijev na podmetač za saksiju i sve zajedno na neko pogodno mjesto u hodniku. Pročitajte i kako da Napravite fudbalsko igralište od kutije za pizzu.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar