Menu 

Bliži se 8. mart, poznatiji i kao Dan žena pa smo za vas pronašli neke veoma interesantne i kreativne projekte kojima ćete obradovati svoje mame, bake, tetke, učiteljice. Danas je na rasporedu divan prolećni cvet od rolni toalet papira.

Svaka mama i baka zna da ne postoje vredniji pokloni od onih koje svojim ručicama izrade naši najmanji. Time se vodite i ovog Dana žena, pa najdraže pripadnice lepšeg pola obradujte sitnicama koje ćete izraditi zajedno sa klincima. Pokušajte sa ovim fenomenalnim cvetom za koji smo pronašli tutorijal na Krokotak blogu.

Potreban materijal:

  • 4 rolne toalet papira
  • Spajalice
  • Mala saksija
  • Veštačka trava
  • Mala bela kuglica vate
  • Boje
  • Drveni štapić

Za početak napravite cvet, i to tako da uzmete tri rolne tolaet papira i presavijte ih na pola, ali tako da otvori budu rašireni, ne spljošteni. Spajalicama spojite rolne jednu za drugu – u krug i dobićete latice cveta.

slika2

Vaš cvetić obojite po želji, omiljenim bojama osobe kojoj ga poklanjate, a na sredinu cveta zalepite i jednu belu kuglicu vate.

Četvrtu rolnu takođe presavijte na isti način i obojite je u zeleno, a kroz sredinu, tako da su presavijene strane okrenute prema dole probijte drveni štapić, koji ste takođe obojili u zeleno. Ta rolna papira će predstavljati latice, a štapić peteljku cveta. Na vrh štapića zalepite i vaš cvet pa sve stavite u malu saksiju koju ste napunili spužvom i veštačkom travom na vrhu.

slika3

Ovaj cvet neće nikad uvenuti i biće divna uspomena.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Bob je sigurno jedna od najstarijih poznatih namirnica, koristili su je drevni Grci i Rimljani, a dan danas je sastavni deo mediteranske ishrane. Bob spada u porodicu graška ima karakterističan ukus i mnoga lekovita svojstva.