Menu 

Moramo priznati da smo do sada na raznim blogovima nailazili na mnoge zanimljive i kreativne ideje, a ova koju vam danas donosimo je u samom vrhu kreativnosti i jednostavnosti. Otkrijte kako da napravite ukrasne posude od rastopljenih perlica.

Na danskom blogu koji ze zove Wooz pronašli smo ovu fenomenalnu ideju koja nas je kupila na prvu loptu i to zbog efektnosti i neverovatne jednostavnosti. Uverite se i sami.

Potreban materijal:

  • Vatrostalne keramičke posudice
  • Šarene plastične perle
  • Biljno ulje

Sve što treba da uradite da biste dobili ove ukrasne posudice jeste da unutrašnjost keramičkih posuda koje se mogu koristiti u rerni, premažete ih kistom ili krpicom namočenom u jestivo ulje.

posude1

Nakon toga u posudice ubacite šarene perle tako da se u jednom sloju zalepe po dnu i stranicama keramičke posude.

posude2

Posudice stavite u rernu zagrejanu na 200C i pratite kako se perlice lagano tope. Ovaj proces traje poprilično kratko i gotovo je onog trenutka kad vidite da su se perlice malo raširile i spojile jedna za drugu.

posude3

Izvadite posude iz rerne i ostavite da se potpuno ohlade pa izvadite posudice od perli i isperite ih sa vodom i deterdžentom da ne budu masne od ulja.

Zar nije sjajno?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Alkohol je štetan za naš organizam, posebno ako preterujete. Čišćenje jetre od alkohola, samim tim i celog organizma je vrlo važno. Evo kako vam mogu pomoći neki napici,...