Menu 

Ove krofnice spadaju među sasvim nove i originalne ideje za ukrase, koji će uveseliti predstojeće praznike.

Na blogu Bloggingcornerblog smo pronašli ovu fenomenalnu ideju i neće vam oduzeti mnogo vremena.

Za samo testo vam treba: 1 šolja vode, 1 šolja soli i 2 šolje brašna. Za ukrašavanje koristite: testeninu sa slovima, krupnu morsku so, ukrasne konopce i čempres za venac.

praznični ukrasi

Umesite testo, dodajte još brašna da dobijete gustu smesu, pa je mesite nekih 10-tak minuta da “razbijete” so. Izdvojite kuglice od testa, pa pravite prstenove (krofne) i redajte ih u kalupe za krofne. Utisnite slova od testenine u krofnice (ispišite nečije ime ili neku prazničnu poruku) ili pospite solju ili ukrasite na neki drugi način.

Stavite ih u rernu zagrejanu na 90C 6 sati da se lagano suše. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade sat vremena. Posle toga ćete ih lako izvaditi i biće tvrdi.

praznični ukrasi

Umotajte ih u ukrasne trakice, zavežite koncem ili zalepite komadiće čempresa da biste napravili mini venac za vrata. I to je to – praznični ukrasi su spremni.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Ako je vjerovati istraživanjima placebo spavanje zaista djeluje. Ako samo dovoljno čvrsto vjerujete da ste se naspavali to popravlja funkciju mozga i čini vam se da ste odmorni. Piši! Širi dalje!