Menu 

Treba vam otkačen modni dodatak za novogodišnju noć? Praty naočare su pravi izbor. Lako ih je napraviti i vrlo su efektne.

Ideju smo pronašli na blogu Theplaidowl, a potreban vam je par običnih plastičnih ili 3D naočara, šmirgl papir, lepak za drvo, šljokice, svetleće plastične zvezdice i obični lepak.

Naočare rastavite – izvadite stakla i skinite drške. Pripremite ih – obradite šmirgl papirom da bi smesa sa šljokicama bolje prionula. Stavite ih na papir.

naocare sljokice 3

Lepak za drvo prvo razblažite sa malo vode, dobro izmešajte. Dodajte šljokice i napravite gušću pastu (ali ne i previše gustu, potrebno je da je možete lagano razmazivati). Obložite naočare ovom mešavinom uz pomoć četkice s jedne strane. Ostavite da se osuše, pa onda premažite i drugu stranu (čak i unutrašnjost gde su bila stakla). Samo pazite da ne premažete i delove odakle ste skinuli drške (potrebno je da ih vratite kada završite posao).

Zvezdice (možete kupiti one koje svetle u mraku) takođe premažite i ostavite da se osuše. Kada je sve suvo (ostavite za svaki slučaj preko noći) pričvrstite ih lepkom na okvire. (Poželjno je da jednu zvezdicu ofarbate u srebrnu, a drugu u zlatnu boju, odnosno šljokice).

naocare sljokice 1

Ostaje vam još samo da vratite drške i vaš mali projekat je završen. Želimo vam lep provod u novogodišnjoj noći!

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Jedan od najpoznatijih prirodnih lekova protiv povišenog holesterola je zob, ali zbog toga su ostale žitarice nepravedno zapostabljene jer i one imaju gotovo jednaka svojstva baš kao i zoben akaša. Jedno istraživanje je pokazalo da...