Menu 

Sigurno ste čuli za moć autosugestije i za to da pozitivno razmišljanje može da nam olakša fizičke bolove. Otkrivamo vam sve o vezi između tela i uma i donosimo vam jednostavne načine kako da je iskoristite za poboljšanje svakodnevnog života.

Dr Roberta Tims objavila je knjigu pod nazivom „The tapping cure“ u kojoj objašnjava moć tapšanja akupresurnih tačaka na telu. “Sledeći put kad vaz obuzmu negativne emocije uzrokovane lošim mislima potapšajte (pritisnite) ključnu kost”, kaže ona. Tims kaže da postoje mnoge teorije i klinički dokazi koji govore u prilog ovoj neobjašnjivoj metodi, a njeni pacijenti tvrde da je sto odsto delotvorna.

Vruće misli

Može li razmišljanje o seksu olakšati bol? Doktor Majkl Nućiteli, licencirani psiholog iz Njujorka tvrdi da su misli o seksu veoma moćno oružje. U prirodi, seksualne misli oslobađaju beta endorfine kroz celo telo koji su prirodni borci protiv bolova.

Meditacija od osam minuta

Otkako je viđena kao praksa rezervisana samo za Budiste i new-age poklonike postala je i predmet istraživanja nauke. Reč je naravno o meditaciji. Istraživanje koje je sprovela Brita Hezel, psihološkinja Opšte bolnice u Masačusecu pokazalo je da su oni koji su dnevno meditirali po pola sata u toku osam nedelja imali smanjen broj sivih ćelija u delovima mozga povezanim sa pamćenjem, osećaju empatije i stresa, dok oni koji nisu meditirali nisu imali nikakve promene u moždanoj funkciji.

Dag Hanvej tvrdi da je dovoljna meditacija od samo osam minuta dnevno da bismo pomogli svome telu. Kako meditirati pisali smo u članku “Najbolji poklon koji si možete dati – meditacija”.

Mali trenuci sreće

Stručnjaci takođe savetuju da je veoma važno da sami sebi stvorite srećne trenutke, ma koliko mali bili. Radujte se malim stvarima jer se veza između depresije i fizičke bolesti ni u jednom trenutku ne može poreći, a protuteža depresiji je svakako radost. Pronađite sitnice koje vas uveseljavaju, smešni film, čaša vina uz večeru, druženje sa prijateljima ili čitanje. Ne tražite izgovore i nađite vremena za “sitnice koje život znače”, redeći na svome duhovnom, poboljšaćete i svoje fizičko zdravlje.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Saznajte

Ovo je malo drugačija verzija jela zvanog “bread pudding”, koji smo mi nazvali slatka popara. Ako volite tiramisu ovo je brzi desert za vas.