Menu 

Da li ste se i vi “počastili” sa par modrica “plešući” sa namještajem? Ništa strašno. Iako ih se ne možete riješiti preko noći, proces možete ubrzati sa ovih par sasvim prirodnih trikova.

Led i vitamin C

riješite modrica

http://www.instructables.com/id/15-Unusual-Uses-for-Cheap-Vodka/step11/Re-Usable-Ice-Pack/

Najbolje je da odmah nakon udarca stavite led ili zaleđeno povrće, umotano u krpu. Budite uporni, držite led na mjestu udara (naravno ne pretjerujte) i sljedeći dan će modrica biti gotovo u pola manje vidljiva. Uz to, bacite se odmah na napitke bogate vitaminom C ili uzmite šumeću tabletu. Takođe možete izmiksati peršun sa vodom i zamrznuti, pa stavljati kao obloge (Pogledaj prvu sliku).

Povrće

Među povrćem, koje pomaže kada je u pitanju ublažavanje modrica, na prvom su mjestu: kupus, peršun, luk i krompir. Stavite list kupusa na modricu, omotajte gazom i držite nekoliko sati. Na isti način nanosite peršun, samo ga prije toga dobro isjeckajte i izmiksajte. (Držite ga na mjestu udara dok plava ili crna modrica ne nestane). Crveni luk je odličan za moderice, jer ima protuupalna svojstva, a i ublažava bol. Kao i sa kupusom, na mjesto udara stavljate nasjeckan luk i omotate gazom. Na isti način modricu tretirate narendanim krompirom.

By: Smoobs

By: Smoobs

Arnika (brđanka) gel

riješite modrica

Već godinama se ovaj gel koristi u borbi protiv modrica. Ova biljka stimuliše cirkulaciju, ubrzava zarastanje rana, ali i omekšava kožu.

Puter, ulje i sirće

I glavni “vladari” svake kuhinje mogu pomoći. Na modricu možete nanijeti i puter da bi ste ublažili otok, ali i ulje ricinusa, koje će pomoći da modrica brže nestane. Kako sirće poboljšava cirkulaciju i njega možete nanijeti na modricu, samo ga malo razblažite sa toplom vodom.

Piši!
Širi dalje!

6 komentara
 1. dragana uzunmirkovic

  zna li neko da li moze ovaj led i povrce sa se koristi i za modrice koje se prave po nogama od kapilara..hvala unapred

 2. Gordana Danojlic Ristic

  Svasta..tu ulugu ima led…a taj persun se odlaze u male odredjene posudice i odlican je da se spusti u d.supu ili corbicu,kao zamena za svez persun :)

 3. Sladjana Radivojevic

  Kaladont se namaze, nema modrice

 4. Ivana Rako Ćosić

  Margarin namažete na udareno mjesto i modrica se neće pojaviti!!

 5. Mam Ve Sna

  Ladna kasika na modricu, a dobra I za cvoruge

 6. Teodora Biljana Erić

  Znam za udarac u čelo kod dece pošto deca padaju često, uzme se sredina od hleba, nakvasi vodom, iscedi i stisne na udareno mesto. Ne izađe čvoruga anema ni modrice. Lično sam proverila i upotrebila mnogo puta :D

Napišite komentar