Menu 

Kako da se borite protiv neplodnosti na prirodne načine već smo pisali u nekoliko navrata, ali kad je ovaj problem u pitanju informacija nikad nije previše. Zato vam i danas donosimo tri nova načina kako da poboljšate plodnost prirodnim putem.

Smanjite unos kafe i alkohola, prestanite pušiti, smršajte… Sve su to saveti koje već svi znamo kad je u pitanju borba protiv neplodnosti i začeće. Mi smo za vas pronašli one malo manje poznate, a preporučuje vam ih Sara Hejli, poznati reproduktivni endokrinolog.

Rešite se neplodnosti

Maslac od kikirikija

Istraživanja, koja su sprovedena na univerzitetu Harvard pokazala su da su žene koje u svojoj ishrani koriste manje trans-masti, a više mononezasićenih masti, proteina iz povrća, multivitamina i gvožđa imaju veće šanse da ostanu u drugom stanju. Takođe, ovakva ishrana nas čuva od gojaznosti i zato koristite dosta maslaca od kikirikija, jer on sadrži gotovo sve pobrojano.

Akupunktura

Akupunktura je sjajan način da se borite protiv neplodnosti. Ona vam može povećati šanse za začeće za čitavih 65 odsto. Koliko je to sjajna informacija? Ovaj zaključak je donesen u toku istraživanja sprovedenog na Univerzitetu u Merilendu koje je uključivalo 1366 žena.

Salate

Voćne ili od povrća nije bitno, jedite ih u što većim količinama, posebno vi, muškarci. Mala španska studija je pokazala da veći unos voća i povrća, a manje konzumiranje mesa i mlečnih proizvoda poboljšava kvalitet i pokretljivost spermatozoida a druga istraživanja savetuju i mnoštvo prirodnih antioksidanata. Tu spadaju paradajz, crno grožđe, beli luk, bobičasto voće…

Kako protiv neplodnosti da se borite biljkama pisali smo ovde.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar