Menu 

 

Neka istraživanja su pokazala da kora vrbe sadrži ista hemijska svojstva kao i aspirin, a i dan danas se koristi kao alternativa ovom leku kao i mnogim drugima lekovima protiv bolova. Od vrbine kore se obično priprema lekoviti čaj koji je za najbolji efekat potrebno uzimati četiri puta dnevno. Pored čaja postoje i razni suplementi napravljeni od ove biljke.

Šta sve možemo lečiti korom vrbe?

Glavobolja. Uzimanjem proizvoda od vrbine kore možete odagnati bolove uzrokovane tenzijskom glavoboljom ili migrenom. U poslednje vreme interes za alternativne metode lečenja je sve veći što je mnoge ljude koji pate od glavobolje zainteresovalo za vrbinu koru. Mnoga istraživanja su pokazala da će vas proizvodi na bazi ove biljke osloboditi bolova sa minimalnim šansama za nuspojave u obliku gastrointestinalnih smetnji.Vrbova kora, baš kao i aspirin sadrži salicilnu kiselinu ali u malo drugačijoj formi koja lakše pada na želudac od tablete.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-bark-old-willow-texture-image34827356

Za bol u donjem delu leđa. Brojna istraživanja su takođe potvrdila da vrbina kora veoma efektno deluje na bol u donjem delu leđa, a za tu svrhu su najdelotvorniji suplementi na bazi ove biljke i to u dozi od 240 miligrama.

Za bolove uzrokovane artritisom. Vrbina kora ima antiupalna svojstva što može biti od velike koristi kad su u pitanju bolovi uzrokovani artritisom, bilo da je u pitanju reumatoidni ili osteoartritis. Neka istraživanja kažu da je proizvodima na bazi vrbine kore možda potrebno više vremena da deluju, ali će njihov efekat biti duži od standardnih lekova.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photo-tea-willow-bark-image26959915

Za lečenje bruzitisa. Nekoliko medicinskih istraživanja je pokazalo da vrbina kora može biti veoma efikasan dodatak u terapiji za lečenje bruzitisa baš zbog antiupalnih svojstava koja poseduje. Bruzitis nastaje kada se stvore kesice pune tečnosti u zapaljenim zglobovima što uzrokuje otok i bol.

Članak
Naslov
Lekovita svojstva vrbine kore
Opis
Kora bele vrbe se za razne boljke koristi još od pre Hrista i standardni je sastojak kineske narodne medicine. Mi vas danas upoznajemo sa lekovitim svojstvima vrbine kore.
Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. Siniša Neuglitsch

    Definitivno se vidi odmah iz početka koliko “stručna” osoba je pisala članak.
    Citiram:”Neka istraživanja su pokazala da kora vrbe sadrži ista hemijska svojstva kao i aspirin.”
    Bilo bi čudno da nije tako s obzirom da je aktivna tvar iz aspirina dobijena od kore vrbe 1828 godine…

Napišite komentar