Menu 

Ne biste verovali koje sve male radnje koje obavljamo više puta u toku jednog dana mogu uzrokovati bol u vratu. Od pisanja poruka na telefonu, do frizure… evo jednostavnih načina kako da sprečite bol u vratu.

Ležanje je jedino vreme kada diskovi vaše kičme mogu  ponovno da se spajaju sa kičmenom tečnošću, a ona je veoma važna za održavanje pršljenova vrata, mišića i zglobova jakima i bez bolova.

Upravo iz tog razloga, čak i da bi sprečili bolove u vratu veoma je važno da odspavate svojih preporučenih sedam sati u toku noći. Čak i ako ne možete spavati svo to vreme, trudite se da što duže ostanete ležati u krevetu.

By: lurve

By: lurve

Čitanje knjiga, novina ili tableta iziskuju poprilično nepravilan položaj glave i vrata, koji već nakon 20 minuta može izazvati bolove. Da biste ovo sprečili, držite knjigu ili tablet u visini očiju, svako toliko pravite pauze i istežite vrat. Stavite dlan na čelo, gurajte glavu napred i ostanite u tom položaju 10-ak sekundi.

Konjski rep, napravljen na sredini stražnjeg dela glave može praviti probleme za vreme vožnje auta, ukoliko često odmarate glavu na naslonu. Za vreme kraće vožnje neće osetiti ništa, ali ako upadnete u gužvu budite sigurni da će vas vrat zaboleti nakon nekog vremena. Rešenje se samo po sebi nameće, raspustite kosu za vreme vožnje ili rep jednostavno vežite malo niže.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar