Menu 

Od autorke bestselera Grabljivica, Simonide Milojković stiže još jedna knjiga slične tematike – Ljubav u doba kokaina.

Iako će vam ovaj roman možda na prvu delovati kao „obična“ priča o ljubavi i zavisnosti, kad malo zagrebete ispod površine shvatićete da je ona u stvari mnogo više od toga. Ni u ovom romanu, kao ni u prethodnim, autorka ne preza od toga da stvari nazove pravim imenom, bez uvijanja i ulepšavanja, jasno i otvoreno.

Radnja knjige je laka i jednostavna, ali je sva pažnja usmerena na „izgubljenoj generaciji“ koja živi u zemlji bez nade za boljim životom, gde mladi sve češće kreću stranputicama.

ljubav_u_doba_kokaina-simonida_milojkovic_s

Glavna junakinja romana je mlada devojka po imenu Nina koja se zaljubljuje u neodoljivog Marka i na neki način postaje zavisna o njegovoj pažnji i ljubavi koju joj pruža. Kad je Marko ostavi, njen svet se ruši, a ona se okreće nekim puno težim zavisnostima – upoznaje kokain. Knjiga je pisana u ispovednom, mladalačkom tonu glavne junakinje i lako će ga razumeti kako mlađa tako i starija čitalačka publika.

 

Ako ovoga leta na plaži želite čitati nešto što se ne može podvesti pod književno remek delo, nešto što možda nećete ni dugo pamtiti, ali i nešto što će vam sigurno držati pažnju od korica do korica onda je Ljubav u doba kokaina knjiga koja treba da se nađe u vašoj torbi za plažu.

Simonida Milojković je inače novinarka Blica čija su tekstovi vezani uglavnom za otkrivanje tajni domaćeg džet seta. Ceo prvi tiraž njezine prve  knjige, Grabljivica (30.000 primeraka) rasprodan je u svega dva dana, a u narednih šest meseci knjigu je kupilo 130,000 ljudi, što ovu novinarku svrstava među najprodavanije domaće pisce.

Foto: Laguna/www.postar.rs

Piši!
Širi dalje!
2 komentara
  1. Andjelka Pavlovic

    procitala sam vasu knjigu …istina zarad tog belog praha izgubljeni su mnogi zivoti ali ima i retkih slucajeva gde se prica zavrsavala sa mnogo lepsim krajem ….nasa porodicna i da ne duzim Hvala Bogu to je daleko iza nas neponovilo se …vi ste bez uvijanja izneli ovu pricu onako bas pravo i istinito ….ponekad je bas i potrebno da ako moze dopre do svesti ljudi sta se gubi a sta dobija u ovom nasem zivotu….vasa knjiga nije bajka ali je vredi procitati ……………………………………………………………..pozdrav od nekog ko obozava da jos uvek cita knjige iako je era nekog novog vida komunikacije ……

  2. niki

    Danas svaka susa pise knjige. Da je ona neka knjizevnica ne bi se pojavljivala u grand emisijama,a stavise tamo ih i promovise. Ovakve nazovi knjige ispisu za par dana. Ovim knjigama nam kao ruse tabue,otvaraju vidike?!Obicno smece koje mozete za dvesta dinara kupiti na obliznjem kiosku. Jeftina zabava koja prolazi kroz prste,verovatno da se nas napaceni napor malo uzbudi ili zabavi izmedju reklama i grand hitova.Sramota!

Napišite komentar