Menu 

Diane Ducret istoričarka i novinarka objavila je drugu po redu knjigu u kojima opisuje živote i uloge žena najpoznatijih svetskih diktatora.

zene

Pamtimo ih uglavnom po zlu, a o njhovim životima se manje više sve zna. Oni su Hitler, Lenjin, Salazar, Bokasa… Diane Ducret se u svojoj knjizi okrenula ulozi žena u njihovim životima. One su bile njihove supruge, ljubavnice, partnerke, a zajedničko im je to što su bile zadužene da se njihovi muškarci uvek osećaju privlačno, moćno i svemoguće. One službeno nisu imale nikakvu moć, ali neslužbeno neke od njih su svim upravljale.

Ova knjiga bogata je originalnim i dobro istraženim člancima koji otkrivaju šta se zaista dešavalo iza kulisa istorije. Napisana je jednostavnim, ali veoma direktnim stilom, prilagođenim široj publici.

Moći ćete pročitati pisma upućena Hitleru i Musoliniju, u kakvom je to zaista odnosu Lenjin bio sa svojom suprugom kao i Musolinijeve šovinističke stavove.

Iako je uloga žena ovim tiranima uglavnom bila nebitna neki su iznad svega cenili njihova mišljenja. Primer za to je Gebels koji se o svemu savetovao sa svojom suprugom Magdom. Elena Čaušesku je takođe važila za jednu od žena koje su direktno učestvovale u odlučivanju, a veruje se da je bila surovija od svog supruga.

Koja je to bila stvarna funkcija Magde, Klare, Elene, Nađe… saznajte u ovoj intrigantnoj i nadasve zanimljivoj knjizi.

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Zlata New Profil Rochat

Napišite komentar