Menu 

Ako praznike morate provesti u krevetu čuvajući trudnoću, verovatno ćete se u nekom trenutku osećati izostavljeno i kao da mnogo toga propuštate, posebno ako već imate decu. Evo nekoliko saveta kako da učestvujete u praznicima poštujući savete lekara.

Ograničenja svake trudnice koja čuva trudnoću su poprilično drugačija. Nekima je dozvoljeno da ustaju samo do toaleta, neke mogu da šetaju po kući, a neke čak mogu izlaziti napolje u kratke šetnje. Upravo iz tog razloga proverite sa vašim lekarom tačno šta smete, a šta ne smete pre nego se upustite u praznične aktivnosti.

Jedna od veoma bitnih radosti vezanih za praznike je ukrašavanje kuće, a to možete i vi bez problema ako se pridržavate pravila da izbegavate podizanje teških stvari i penjanje po merdevinama. Zamolite vašeg partnera, prijatelje i porodicu da organizujete ukrašavanje vašeg doma, neka oni obavljaju teške stvari, a vi ih navodite i puštajte im vesele pesme.

dreamstime_s_34194331

Kad je u pitanju kupovina poklona tu ste moramo priznati u velikoj prednosti jer sve možete obaviti sa vašeg računara bez frke i gužve. Imaćete vremena da dobro pregledate sajtove koji se bave onlajn prodajom i pronađete savršene poklone za vaše prijatelje i porodicu.

Isto tako zbog viška vremena mogli biste se baciti na izrađivanje novogodišnjih i božićnih čestitki koje ćete slati onima koji nisu u vašoj blizini. Možete i pronaći sajtove koji imaju veliki izbor verzija za štampanje čestitki i sve što treba da uradite jeste da ih odštampate i nalepite na komad kartona.

Bez obzira na to što treba da čuvate trudnoću i većinu vremena provodite u krevetu, ne ustručavajte se da zovete ljude u goste, ali se pre toga uverite da su svi oni koje pozivate zaista svesni vašeg stanja i da neće previše očekivati i previše vas umarati.

dreamstime_s_21982034

Ukoliko ste do sad svake praznike provodili kuvajući za veliki broj ljudi i u planiranju prazničnih zabava možda je ovo dobar način da se odmorite od svega i praznike provedete samo sa vašim partnerom i decom, u miru, ispijajući toplu čokoladu i grickajući domaće keksiće.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar