Menu 

One su postale sastavni deo naših života, pomoću njih upoznajemo nove ljude, delimo srećne i tužne trenutke sa svojim krugom prijatelja, družimo se. One su društvene mreže, a iz dana u dan ih je sve više.

Pored poznatih socijalnih mreža, mesto na svom internet nebu traži i još jedna, potpuno nova, a zove se Happier.com. Ova socijalna mreža je mesto gde se slave i dele mali trenuci sreće iz svakodnevnog života, nikakve negativnosti nisu dozvoljene, a korisnici se ohrabruju da sreću prepoznaju u sitnicama i malim stvarima. Ova „srećna mreža“ skupila je već preko milion srećnih trenutaka koje je postovalo preko sto hiljada ljudi.

 

Iako nam Fejsbuk polako dosađuje, a na Tviteru koji je raj za „hejtere“ se ne snalazimo baš najbolje, nije negativnost ta koja nas odbija sa ovih popularnih društvenih mreža, već upravo suprotno, nervira nas preterana sreća i optimizam pojedinaca koji često može biti nepodnošljiv. Hteli vi to priznati ili ne, tako je. Gledajući album fotografija vaših Fejsbuk prijatelja sa godišnjeg odmora gde je more plavo, ptičice cvrkuću može biti neobjašnjivo depresivno. Svi uspesi i bogat društveni život vaših prijatelja uvek će pre izazvati zavist nego sreću, posebno ukoliko vi niste toliko ostvareni u svom životu. Zašto bi onda Happier mreža bila nekome interesantna?

Ova mreža će vam promeniti ugao gledanja i percepciju sreće u vašim životima. Biti zadovoljan životom ne znači samo blokirati sve negativne stvari i fokusirati se na mačiće i kučiće dok se pretvaramo da ne postoji nešto što se zove loš dan. Ispunjenost podrazumeva da treba da se suočimo sa tugom i bolnim stvarima ne bi li mogli da nastavimo dalje. Srećniji život čine dobra i loša iskustva, nikako potiranje loših stvari o kojima ne želimo da razmišljamo.

Šta mislite može li nam socijalna mreža promeniti pogled na život i zaista nas učiniti srećnijima. Fejsbuk, Tviter, Google+, Happier… Na kojoj ste vi?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar