Menu 

Nakon mnoštva ljubavnih problema dvoje prijatelja su se u julu 2013. godine odlučili na neobičan eksperiment – da postanu momak i devojka na 40 dana i celo iskustvo podele sa svetom putem interneta.

Jessica Walsh i Timothy Goodmen grafički dizajneri i dugogodišnji prijatelji su se dugi niz godina suočavali sa neuspešnim ljubavnim vezama. Da bi otkrili u čemu je zaista problem napravili su interesantan eksperiment. Naime oni su odlučili da postanu momak i devojka na 40 dana i sve to zabeleže na blogu “40 days of dating” koji je imao preko 10 miliona pojedinačnih poseta otkako je lansiran.

Pravila koja su Tim i Jessica poštovali tokom ovog eksperimenta jesu da ne izlaze sa drugim ljudima, da jednom sedmično odlaze na terapiju za parove, izlaze najmanje tri puta nedeljno, viđaju se na dnevnoj bazi i da ne stupaju u seksualne odnose sa drugim ljudima.

Oboje su izjavili da su emocije koje su proživeli tokom eksperimenta bile prave, istinske, ni malo isfolirane, a većinu događaja u njihovoj kratkoj vezi su interpretirali na potpuno različite načine čemu svedoči i video koji su objavili nakon što je isteklo 40 dana, a u kome jedno drugom čitaju zapise iz dnevnika koje su vodili.

Da su mnogo toga naučili iz ovog eksperimenta govori i činjenica da je samo šest nedelja posle Jessica upoznala čoveka svog života za koga se udala, venčanju je prisustvovao i Tim jer su bez obzira na eksperiment ostali sjajni prijatelji.

Tim i Jessica su zajedničkim snagama napisali knjigu o ovom neobičnom iskustvu po kome će biti sniimljen i film, a prava je otkupila poznata filmska kompanija Warner Brothers.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar