Menu 

Možda vam se kupovina cedila za salatu čini pomalo kao besmisleno bacanje para, ali nakon što pročitate kako sve možete iskoristiti ovo pomagalo sigurni smo da ćete odmah otići u prodavnicu da ga kupite.

Svi oni koji često pripremaju svežu salatu, spanać ili blitvu znaju koliko ovo cedilo može biti korisna stvarčica, ali onim drugi možda smatraju da je to pespotrebno bacanje novca. Donosimo vam nekoliko veoma korisnih ideja da iskoristite cedilo za salatu.

Pranje i sušenje začinskog bilja. Pored slate, cedilo može poslužiti za pranje i sušenje začinskog bilja. Perite ga na isti način kao i salatu.

http://www.dreamstime.com/stock-photos-lettuce-salad-spinner-iceberg-red-diet-concept-image36886413Za ceđenje testenine. Testeninu nakon kuvanja ćete mnogo bolje ocediti u cedilu za salatu nego u onom standardnom, samo je okrenite nekoliko puta i sav višak vode će nestati pa će mogućnost lepljenja biti mnimalna.

Pranje i ceđenje pasulja. Pasulj iz konzerve ili onaj koji ste prokuvali u prvoj vodi ćete puno lakše oprati ili ocediti u cedilu za salatu.

Bobičasto voće. Delikatno i nežno bobičasto voće ćete oprati u cedilu za salatu bez bojazni da se ne bi zgnječilo.

Za uklanjanje semenki iz konzervisanog paradajza. Ako vam je u receptu potrebno samo meso konzervisanog paradajza, ne sok i semenke to ćete rešiti pomoću ovog cedila. Jednostavno istresite paradajz, zavrtite nekoliko puta i to je to.

Za čišćenje praziluka. Na praziluku obično bude mnogo peska i prljavštine koju je veoma teško detaljno oprati. Taj posao uveliko će vam olakšati cedilo za salatu.

Za pranje brokolija, karfiola i prokelja. Zbog nepravilnog oblika u ovo povrće se takođe nakuplja mnogo prljavštine. Detaljno ćete ga oprati pomoći cedila.

Ceđenje kupaćih kostima. Da bi se kostimi što pre osušili iscedite ih u cedilu. Savršen je za letnje dane na moru.

Za pranje delikatnog veša. Delikatni veš kao što su grudnjaci i svilene košulje jednostavno ćete oprati tako što ćete ga staviti u cedilo, napuniti vodom, dodati malo sapuna i lagano okretati kao da je bubanj u mašini. Nakon toga prolijte vodu, pa okrećite cedilo da se veš osuši.

Sviđa nam se
Autor
Kako sve možete koristiti cedilo za salatu
Datum
Ime
Cedilo za salatu za pranje veša i čišćenje povrća
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar