Menu 

Ako uporno želite napraviti američke palačinke koje će igledati baš kao one na filmovima i internet portalima onda morate uzeti u obzir ove važne savete koje vam danas otkrivamo.

Palačinke zaista nije teško napraviti, ali onim neiskusnima bi zaista dobro došao koji savet više. Ne tražite dalje jer mi imamo sve što vas zanima.

Ne preterujte sa mešanjem. Kad je u pitanju mešanje zaboravite mikser, smesu za palačinke bi trebalo mešati što manje i to po mogućnosti samo spatulom kao kad želimo umešati belanca u neku smesu. Nekoliko grudvica će biti manji problem nego da previše mešate smesu.

6781529854_eb4cf7e572_z

Nemojte stavljati komadiće čokolade. Sa čokoladom je sve lepše to je činjenica, ali kad je  pitanju priprema palačinaka, možda bi trebalo da ih zaobiđete. Tokom pečenja čokolada padne na dno tave i zagori što neće dati baš dobar ukus.

Tava nije toliko važna. Ne treba da razbijate galvu oko kvalitetne tave, važno je da se za dno palačinke neće zalepiti, a da li je teflonska ili od gvožđa te koliko ste je platili stvarno nije važno.

Palačinke okrenite samo jednom. Nemojte biti nestrpljivi i plačinku okrenuti pre vremena pa da je morate ponovno vraćati na istu stranu jer rezultat neće biti dobar. Ostavite da se palačinka dobro zapeče sa jedne strane pa okrenite i ostavite da se dopeče do kraja.

Prva tura je uvek loša. Ovo je surova istina, prva tura je često za bacanje jer ulje obino bude ili previše zagrejano ili previše hladno što u oba slučaja ne daje dobar rezultat. Ipak sačuvajte ih za kasnije je će dobro doći kao hladna užina kad se vratite sa posla.

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Aleksandar Lazin

    Milan Bolic Milaneeee

Napišite komentar