Menu 

Postoji mnogo proizvoda za negu kose sa prirodnim sastojcima, ali znaćete tačno šta stavljate na kosu jedino ako sami napravite svoj „miks“. Saznajte koji to prirodni sastojci poboljšavaju boju kose plavuša, brineta i „crvenih“.

Svi želimo zanosnu i sjajnu kosu, ali nećete je uvek dobiti skupim tretmanima, pakunzima, regeneratorima. Da probamo da zavirimo u našu kuhinju? (O nezi kose smo pisali i ovde)

Brinete

Ulupajte smesu od pola šolje kakaa, pola šolje jogurta, jedne kašike meda i jedne kašike jabukovog sirćeta. Operite kosu šamponom, ocedite vodu i nanesite ovu masku. Držite je tako 2 do 3 minute i isperite. Pazite da smesa ne kapa svuda po koži, jer mogu ostati kartkotrajne mrljice. Kakao daje smeđoj boji dublje, jače tonove, med je hidratizira, a kiseline iz jogurta i sirćeta prodiru u dubinu kose potpomažući da se kakao dobro upije.

Plavuše

Iscedite sok jednog limuna. Naribajte sirov, oguljen krompir i pomešajte sa limunom u blenderu. Smesi dodajte pola šolje ohlađenog čaja od kamilice i sve spojite. Operite kosu, nanesite masku ravnomerno umasiravajući je lagano od korena do vrha. Glavu umotajte providnom folijom. Lagano zagrijavajte fenom samo 2 ili 3 minute. Nakon toga skinite omot i operite kosu. Čaj, limun i krompir čine vašu kosu „sunčano“ plavom. Kamilica i limun deluju na blago posvetljenje.

Crvenokose

Tri mrkve srednje veličine pretvorite u kašu u blenderu (dodajte i pola šolje brusnice ako želite bakarne nijanse). Toj gruboj pasti dodajte 3 kašike jogurta i dve kašike meda i dobro sve izmešajte. Kosu operite i umasirajte lagano masku od korena do vrhova. Ostavite da odstoji tek minut ili dva i operite. Mrkve i brusnice pojačavaju intenzitet crvene, a u tom im pomaže kiselina jogurta. Med, naravno, hidratizira.

(Pogledajte kakvim još prirodnim maskama možete prihraniti svoju kosu)

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Da li ste ikada davali krv? Pored toga što na ovaj način činite humano delo, možete spasiti nečiji život, vi činite uslugu i za svoje zdravlje. Piši! Širi...