Menu 

Svakodnevno nas, sa svih strana bombarduju raznim savetima za lepotu tako da više ne možemo biti sigurni šta je laž, a šta istina. Mi vam otkrivamo mitove vezane za lepotu u koje većina veruje, a koji su zapravo laž.

Sigurni samo da će ovaj tekst u potpunosti promeniti vaš pogled na svakodnevnu negu vaše kože jer konačno više nećete živeti u zabludi.

krastavci

Krastavac ne pomaže kod otečenih očiju. Krastavac nije taj koji smanjuje otok oko očiju već činjenica da je hladan. Što znači da će bilo šta što je hladno imati jednak učinak.

To što šišate kosu neće učiniti da ona brže raste. Ovo je toliko očito da se nema potrebe ni objašnjavati. Kosa raste iz korena i zato šišanje vrhova nikako ne može uticati na brži rast kose, ali iz nekog razloga mnoge žene širom sveta još uvek veruju u ovaj mit.

Brijanje ne čini dlaku tamnijom i debljom. Brijanjem se nikako ne može promeniti izgled i debljina dlake i ne može se promeniti način na koji dlaka raste. Ovo je na neki način optička varka jer kad je dlaka kratka i kad tek počne izbijati čini se debljom i tvrđom. Dermataolozi tvrde da se brijanjem ne može promeniti struktura folikula dlake.

Čak i ako imate masnu kožu potrebna vam je hidratacija. Iz nekog razloga žene koje imaju masnu kožu veruju da im dodatna hidratacije nije potrebna što je naravno potpuno pogrešno. Prirodne masti iz kože ne hidratizuju kožu jednako i veoma je važno da koristite dobre hidratantne kreme.

balzam

Balzam za usne ne isušuje kožu. Ako ste navikli da redovno koristite balzam za usne naravno da će vam one delovati suvo onda kad ga zaboravite staviti i to je razlog zbog koga morate stalno koristiti balzam kad jednom počnete.

Nije važno da li uvek koristite isti šampon za kosu. I ovo je baš kao i sve ostalo navika koja nam se s vremenom sve teže odreći. Kada koristite jedan šampon, na isti način to će naravno doneti određene rezultate, ali to nikako ne znači da ne možete kosu oprati nekim drugim šamponom.

Slobodno čupajte sede vlasi. Ako iščupate jednu, na istom mestu neće nići tri sede vlasi. Jedino što se može desiti da čupanjem oštetite folikul dlake pa da na tom mestu više uopšte ne niče dlaka.

Para ne otvara pore. Pore nisu prozori i zato na njihovo otvaranje i zatvaranje ne može uticati ni hladnoća, ni para.

noge

Prekrštanje nogu ne uzrokuje pojavu varikoznih vena. Varikozne vene su posledica dugotrajnog stajanja koje otežava protok krvi od nogu prema srcu što kao posledicu ima izražene i vidljive vene.

Jeste li i vi verovali u neki od ovih mitova?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar