Menu 

Mogu li se injekcijama botoksa izravnati bore na vratu i dekolteu pitanje je koje muči žene širom sveta, a u poslednje vreme sa svih strana stižu i odgovori.

Botoks je tajno oružje nogih poznatih lepotica koje žele da zaustave vreme i spreče nastanak bora na svojim lepim licima. Mnoge od njih, među kojima su Kelly Ripa i Robin Wright su javno progovorile o upotrebi botoksa za peglanje bora i borica, a Ripa je čak izjavila kako su joj ove “magične” injekcije promenile život.

Injekcije botoksa se ubrizgavaju u mišiće lica koji sprečavaju kontrakcije mišića. Time se mišići opuštaju , omekšavaju te su bore i linije manje vidljive. Nisu samo bore od smeha one koje se mogu ublažiti botoksom, stručnjaci tvrde da se poboljšanja mogu napraviti i u predelu dekoltea.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photo-kelly-ripa-image23752205

Osetljiva koža u predelu dekoltea može izgledati starije od ostatka tela, a to može da zavisi od mnoštva faktora kao što su oštećenja uzrokovana suncem ili pak genetska predispozicija. Jedan od razloga zbog kojeg žene dobijaju bore u predelu dekolte jeste način na koji stoje . Ramena savijena prema napred na pojavu bora u predelu dekoltea utiču baš kao i namrštene obrve.

Pored toga i genetika ima velikog uticaja, tako neke žene nikad neće imati problema sa borama dok druge hoće i to se ne može predvideti.

Injekcije botoksa mogu pomoći pri opuštanju mišića na prsima, čineći linije i bore manje vidljivima, ali lekari tvrde da je delovanje botoksa na ovom delu tela puno blaži, a bore su manje vidljive, za 20-30 odsto, a rezultati su primetni najviše mesec dana. Trenutno, u Americi, injekcije botoksa za dekolte koštaju oko 300 dolara, a ne smeju se ubrizgvati više od jednom u tri meseca. Lekari takođe upozoravaju žene da ne očekuju previše od ovog zahvata i da su razočarenja veoma moguća.

Jedna od mera predostrožnosti koje će vam smanjiti pojavu bora na dekolteu jeste smanjena izloženost suncu i redovna upotreba krema za zaštitu od sunca.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar