Menu 

Koliko često i na koji način radite piling lica? Mi vam donosimo više nego dobre razloge zašto bi to trebalo da obavljate redovno bez obzira na manjak vremena.

Ako želite lepo i negovano lice potrebno je da redovno radite piling lica bez obzira što ste često u stisci sa vremenom jer će  od toga vaše lice imati višestruku korist. Evo zašto bi trebalo da uvek nađete vremena za piling.

Koža lica će biti glatka. Redovnim pilingom koža lica će biti glatka i kako kažu na reklamama, svilenkasta na dodir. Pilinge je važan jer na taj način uklanjate mrtve stanice kože sa lica i  dopuštate da se otkrije novi, zdravi sloj kože.

Usporava nastanak prvih znakova starenja. Sa mrtvim stanicama kože koje uklanjate pilingom, uklanjate i prve zakove budućih bora i finih linija. Pilingom na neki način brusite kožu lica i usporavate nastanak znakova starenja. Redovnim pilingom lice će vam duže izgledati sveže i mladoliko.

piling2

Sprečava pojavu bubuljica. Korištenjem pilinga detaljno čistite kožu lica i začepljene pore što je najbolja prevencija za pojavu bubuljica. Začepljene pore na neki način zarobljavaju prirodna ulja ispod površine kože što dovodi do pojave akni, bubuljica i mitesera.

Dobro je za toniranje kože. Zato što je te u stvari najbolji način da detaljno očistite lice pomoću pilinga uklanjate svu prljavštinu i ostatke šminke što kao rezultat donosi svetliji i ujednačeniji ten. S vremenom će koža lica dobiti poseban sjaj.

pilinzi

Piling pomaže ostalim proizvodima za negu kože da bolje deluju. Nakon što uklonite mrtve stanice kože sa lica, koža će puno bolje upiti sve nutrijente iz hidratantne kreme, seruma i sredstava za čišćenje lica koje inače koristite. Jedino na šta treba da pazite kad je piling u pitanju jeste da ne preterate. Koliko često ćete raditi piling zavisi o vašem tipu kože i oni kojima je koža masna verovatno će to morati raditi češće od onih koji imaju suvu ili osetljivu kožu. Posavetujte se sa dermatologom koliko često bi trebalo da radite piling lica.

Pročitajte i “Kako napraviti pilinge za lice”.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar