Menu 

Ako vam se koža nakon previše sunčanja počela ljuštiti, ne paničite, mi imamo veoma efikasne prirodne lekove koji će sprečiti ljuštenje.

Ako ste preterali sa sunčanjem to ćete na prvu loptu primetiti što će vam koža biti prilično osetljiva na dodir i imaćete osećaj kao da gorite. Nakon nekoliko dana koža će se sigurno početi ljuštitit što nikako nije lep prizor, a da biste to sprečili u korenu evo šta treba da uradite.

Ohladite kožu. Čim primetite prve tragove ljuštenja rashladite kožu tuširanjem hladnom vodom i to će sigurno usporiti proces ljuštenja. Kad se budete brisali peškirom samo tapkajte po koži da obrišete vodu nikako nemojte jako trljati jer ćete tako sigurno pogoršati ljuštenje.

aloja

Nemojte se češati. Ni po koju cenu se nemojte češati, trpite, jer češanjem možete napraviti trajna oštećenja na koži. Da biste smanjili svrab, na kožu stavite led koji će izazvati trnjenje tog dela kože.

Hidratacija. Posle tuširanja veoma je važno da na kožu nanesete hidratantne losione i to one posebno namenjene za negu kože nakon sunčanja. Gledajte da losion sadrži aloe veru i da hladi kožu, smanjuje upale i usporava ljuštenje.

Pijte puno vode. Nakon što ste negovali kožu izvana važno je da je negujete i iznutra, a koži ništa ne pomaže toliko dobro kao voda. Pijte puno vode da bi se koža što brže oporavila od opekotina, ako možete 10 čaša dnevno bi bilo poželjno.

Ne gulite kožu! Ako budete prstima skidali delove kože to može dovesti do ozbiljnijih problema kao što je infekcija i zato pokušajte prste zabaviti nečim drugim i nikako ne gulite kožu.

koža

Sprečite pojavu ožiljaka. Ne biste verovali, ali nakon opekotina i ljuštenja mogu čak ostati i trajni ožiljci. Da biste to sprečili priuštite sebi opuštajuće kupke sa koloidalnim zobenim pahuljicama koje možete pronaći u većini apoteka. Isto tako bilo bi dobro da uzimate suplemente vitamina C i E.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar