Menu 

Koliko vremena potrošite birajući kremu za sunčanje? Šta vam je najbitnije kad je kupujete, ambalaža, miris, brend ili faktor zaštite? Otkrivamo vam nekoliko vžnih stavki koje treba da znate pre nego kupite kremu za sunčanje.

Stiglo je ono doba godine kada više vremena provodimo napolju, temperature se visoke, a sunčeve zrake sve jače i jače. Ako pažljivo slušate savete lekara onda znate u koje doba dana ne bi trebalo previše vremena provoditi napolju jer su tada sunčeve zrake najjače kao i da na sunce ne izlazite bez zaštitne kreme. Ono što treba da znate jeste da kreme za zaštitu od sunce sadrže mnoštvo sastojaka koji su nam nepoznanica a većina njih je na neki način otrovna zato treba pažljivo birati odgovarajuću kremu za sunčanje i ne žalite novac kad je to u pitanju.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Koristite kreme na mineralnoj bazi. Tri puta proverite da li je krema koju koristite na mineralnoj ili na hemijskoj bazi. Ključni sastojak koji treba da sadrži vaša krema je cinkov oksid ili titanijum oksid jer su to supstance koje pružaju najbolju zaštitu a ne ometaju lučenje hormona. Sastojak koji nikako ne bi trebalo da se nalazi u vašoj kremi je oxybenzone i izbegavajte sve proizvode gde se on nalazi.

Koristite šminku sa faktorom zaštite od sunca. Ako tokom dana ne provodite previše vremena izloženi suncu nije neophodno da stalno nanosite kremu za sunčanje, ali gledajte da vaša svakodnevna kozmetika koju koristite, od kreme, do balzama za usne, pudera i karmina sadrži faktor zaštite od sunca. Gotovo sva dekorativna i preparativna kozmetika se može naći sa faktorom za zaštitu od sunca i zato gledajte da tokom leta kupujete isključivo takvu kozmetiku.

Ne kupujte kreme čiji je zaštitni faktor preko 50. više od 50 ne može i sve preko je samo privlačenje pažnje i dobar marketing i zato ne nasedajte. Neznatna je razlika između zaštitnog faktora 50 i 100.

Izbegavajte sprejeve za sunčanje. Tokom nanošenja krema u spreju možete nesvesno udahnuti određenu količinu što se nikako ne preporučuje i zato izbegavajte ovakve sprejeve posebno kod dece. S druge strane takve kreme su dosta ređe i možda neće pružiti odgovarajuću zaštitu. Držite se dobrih, starih proverenih krema koje su guste i treba dobro da ih utrljate.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar