Menu 

Odrasli bi trebalo da daju sve od sebe da im dobar doručak otvori dan, ali kad su u pitanju deca treba da se trudimo još više.

Deci čija su tela i mozak još u razvoju organizam se uglavnom oslanja na redovan i kvalitetan unos hrane. Kad deca preskaču doručak, na duge staze to može veoma loše da utiče na njihov fizički, psihički i intelektualni razvoj.

Doručak kao dobra investicija

Ako vi i vaša deca redovno preskačate doručak ne bi li spavali koji minut duže, uneli manje kalorija ili uštedeli vreme, setite se da će vam redovno konzumiranje bogatog doručka na duge staze ušetedi puno više vremena. Tako što ćete puniti svoje baterije svako jutro, imaćete mnogo više energije da odradite sve obaveze u toku dana bez problema. Istraživanja su pokazala da su deca, koja preskaču doručak češće izostajala iz škole od dece koja su doručkovala redovno. Dobar doručak može biti jednako brz za pripremu kao što to može biti prelivanje kornfleksa mlekom. Ovde potražite recepte za petominutne jutarnje obroke. Vreme koje ćete posvetiti doručku će više doprineti zdravlju vas i vaše dece nego nekoliko minuta sna više. Ako baš nikako ne stižete spremiti detetu zdrav doručak, pripremite sve veče ranije, pa ga ujutro dovršite.

Doručak protiv kilograma

Neki ljudi misle da će preskakanjem doručka uneti manje kalorija u toku dana, što je potpuno pogrešno, štaviše. Istraživanja su pokazala da oni koji ne doručkuju imaju veće šanse da postanu gojazni od onih kojima se doručak podrazumeva, posebno kad su u pitanju deca. Preskakanjem bilo kojeg obroka, a posebno doručka teže vodimo računa o unosu kalorija i praćenju težine. Oni koji ne doručkuju imaju tendenciju da u toku dana unesu puno više kalorija u nedostatku energije. Eto zašto je doručak najvažniji obrok i upozorite svoju decu na to koliko nam je bitan.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar