Menu 

Većina trudnica se u prvim mesecima trudnoće bori sa mučninama. Ove bombone za trudnice od đumbira i mente mogu da ublaže simptome, a možete ih sami napraviti. Evo i kako.

Posebno vam mogu pomoći kod averzija na hranu tokom prvih meseci. Tako tvrdi trudnica, koja je recept postavila na sajt Cutoutandkeep.

Sastojci:bombone trudnoca 2

  • Đumbira, iseckanog, nešto više od pola šolje
  • Sveža menta, nešto manje od pola šolje
  • 2,5 šolje (od 250 ml) vode
  • 2 šolje šećera
  • 2 kašike fruktoznog sirupa
  • Šećer u prahu

Đumbir neka je oguljen i iseckan. Kuvajte komadiće u vodi 20 minuta, sklonite sa vatre i ubacite mentu. Poklopite i ostavite da stoji 10 minuta. Procedite – trebali biste dobiti približno 1 šolju čaja od đumbira i mente. Ako dobijete manje, dodajte još malo vruće vode.

Šećer u prahu uspite u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Ispunite tepsiju do pola (u dubinu). Poravnajte, pa napravite mala udubljenja gde ćete sipati smesu za bombone. Udubljenja možete napraviti i markerom, olovkom ili prstom.

U šerpu uspite proceđeni čaj, šećer i fruktozni sirup. Ubacite kuhinjski termometar. Stavite na šporet da prokuva – mešajte stalno. Smanjite temperaturu – neka smesa krčka lagano dok ne dostigne temperaturu od 150C. (Proverite tako što kapljicu dve smese ubacite u čašu hladne vode – ako se odmah stvrdne u bombonu, dobili ste pravu smesu).

bombone trudnoca 3

Pažljivo uspite dobijenu smesu u rupe koje ste napravili u šećeru u prahu u tepsiji. (To su vaši kalupi). Ne brinite neće se razliti. Ostavite da se bombone u potpunosti stvrdnu. Izvadite iz šećera i umotajte u masni papir. Stavite u ukrašenu teglicu sa natpisom.

Možete ih jesti kao bombone ili ubaciti u šolju vruće vode da biste dobili čaj. Šta kažete? Da li ćete probati?

Pročitajte i koji su to Napici protiv jutarnje mučnine.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar