Menu 

Za buduće mame planiranje letovanja nije samo odabir destinacije, već mnogo više od toga. Evo na šta sve trudnice treba da obrate pažnju za miran i opuštajući odmor.

Prije svega, ukoliko nemate komplikovanu trudnoću, slobodno možete putovati svim prevoznim sredstvima tokom cele trudnoće i ne obazirite se na bapske priče. Ako se osećate dobro, sve teče po planu i vaš ginekolog vam je dao odobrenje, nema razloga da propustite letovanje. Najbolji period za putovanje u trudnoći jeste drugi trimestar. U tom razdoblju trebalo bi da su prestale jutarnje mučnine, a trudnoća još nije toliko odmakla da nam je neugodno i teško se krećemo.

Sa sobom ponesite sve svoje nalaze od početaka trudnoće. Ako se desi nešto nepredviđeno doktori će vam lakše ukazati pomoć, ako uz sebe budete imali sve nalaze.

Za vreme putovanja (posebno ako putujete kolima) često odmarajte, šetajte, istežite se. Dugo sedenje za vreme trudnoće može biti veoma loše za cirkulaciju, što prouzrokuje oticanje nogu. Ponesite svoj omiljeni jastuk, a ako vam je lakše vozite se na zadnjem sedištu da se možete pružiti. Na svakom odmorištu podignite noge, nemojte žuriti, ako je potrebno uzmite jedan ceo dan da stignete na željeno odredište.

Oblačite se slojevito da možete lako skidati i dodavati odeću u skladu sa promenom temperature. Neka vam garderoba bude široka, udobna, od prirodnih materijala. Na sintetiku i usko zaboravite. I obavezno, obujte nešto udobno!

Trudnoća nije vreme za eksperimentisanje sa hranom, zato zaboravite na nepoznate namirnice, morske plodove, sirovu hranu. Dok ste na letovanju jedite isključivo kuvana i proverena jela.

trudnoća2

By: 4Neus

 

I, opustite se. Ovo je poslednje leto da letujete sami sa partnerom, od sledeće godine imaćete još jedan par ručica o kojima ćete voditi brigu i zato iskoristite svoje „blaženo stanje“ za potpuno uživanje i relaksaciju.

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Snezana Vukadinovic

    trudnoca nije bolest savet je ziveti normalno

Napišite komentar