Menu 

One male gumice koje nam obično služe da njima zatvaramo tegle i otvorene kesice sa raznim namirnicama, mogu nam poslužiti i na mnogo drugih korisnih načina. Mi vam otkrivamo samo nekoliko.

I vi sigurno na dnu neke kuhinjske ladice imate mnoštvo gumica kojih se setite samo kad treba da zatvorite teglu zimnice ili otvorenu kesu sa rižom ili makaronima. Pročitajte neke od naših saveta kako vam sve gumice mogu biti od pomoći u domaćinstvu.

Francuski manikir. Ako nemate vremena da odete na manikuru, bez problema je možete napraviti sami da izgleda baš kao iz salona i to uz pomoć gumica. Jednostavno stavite gumicu na mesto odakle želite da počne bela boja vašeg francuskog manikira i pređite lakom. Ostavite da se osuši pa premažite nokat bezbojnim lakom.

Odvrnite izlizani šaraf. Ako su se utori na glavici šarafa izlizali i nikako ne možete da ga odvrnete to ćete lako rešiti ako na vrh šrafcigera stavite gumicu pa onda probate.

http://www.dreamstime.com/stock-images-elastic-rubber-bands-image13693154

Sprečite kapanje boje. Ako nešto majstorišete i potebna vam je kantica sa bojom kapanje ćete sprečiti tako da preko otvora stavite zategnutu gumicu, pa kad kist umočite u boju jednostavno pređete preko zategnute gumice i odstranite višak boje.

Za otvaranje teglica. Ako tvrdoglavu teglicu baš nikako ne možete otvoriti, na poklopac stavite širu gumicu pa onda ponovio pokušajte jer vam se u tom slučaju sigurno neće klizati.

Kod pakovanja garderobe. Idete na put i pripremili ste previše stvari da spakujete? Svima nam se desilo, ne razbijajte glavu. Garderobu urolajte i pričvrstite gumicama pa zatim slažite u kofere. Sigurno ćete uštedeti mnogo prostora.

Pričvrstite poklopac na šerpama. Automobilom treba da prevezete šerpu punu supe, gulaša ili variva i plašite se da će se tokom vožnje sve proliti? To lako možete rešiti uz pomoć dve gumice. Stavite poklopac na šerpu zatim jednu gumicu stavite oko ručke poklopca pa zategnite preko jedne ručke na šaerpi, a drugu gumicu zategnite preko druge ručke i nemate bojazni da će se išta proliti.

Gumice na vešalicama. Ako vam garderoba stalno pada sa vešalica u ormaru to ćete jednostavno sprečiti tako da na vrhove vešalica zamotate po jednu gumicu i garderoba će ostati na svom mestu.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar